Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Yeşilçam Film Akademisi Ödülleri 4 haziran'da veriliyor

Yeşilçam Film Akademisi Ödülleri 4 haziran'da veriliyor
Senaryo yazarları, yapımcılar, yönetmenler, oyuncular, görüntü yönetmenleri, sanat yönetmenleri… Sadece ulusal değil, uluslararası arenada da sinemamızı onurlandıran tüm üretici ve yaratıcı güçler, Yeşilçam Film Akademisi’ni (YEFA) kuruyor.

 

4 Haziran 2012 tarihinde Cemal Reşit Rey Salonu’nda yapılacak ödül töreninde, 2011’in en iyileri ödüllerini alırken, sinemamızı var edenler, Yeşilçam Film Akademisi’nin kuruluşunu Türkiye’ye ve Dünyaya ilân edecekler.

 

Ödül Sistemi Nasıl İşleyecek?

 

Sinema Meslek Birlikleri Güç Birliği projesi olarak başlayan 1. Yeşilçam Film Akademisi Ödülleri 2012’de ilk kez verilecek.

 

Sektörün üretici unsurları kendi ürünlerini, şeffaf, demokratik ve itibarlı bir şekilde ödüllendirmek için bir araya geldi ve bu ödülü kurguladı.

 

2011 yılında Türkiye’de vizyona girmiş bütün yerli filmler bu ödüllendirme sisteminin doğal adayı sayılıyor.

 

Tüm aday filmler, sinemanın üretici unsurlarının yanı sıra film dağıtımcıları ve salon işletmecilerinin de temsil edildiği binlerce yaratıcı ve üreticiden oluşacak “BÜYÜK JÜRİ” tarafından değerlendirilerek, her dalda en iyiyi seçecekler.

 

Ödül gecesinde Akademinin kuruluşu ilân edilecek ve çalışmalar tüm sinema örgütlerinin katılımıyla başlayacaktır.

 

“Film, sinemada izlenir” ana fikrine bağlı kalarak, BÜYÜK JÜRİ üyeleri, kendileri için özel olarak tahsis edilen Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde iki hafta süre ile sabah 11:00 seanslarında filmleri izleyebilecekler. 

 

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter