Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Venedik Aslanları Altın Portakal’da

Venedik Aslanları Altın Portakal’da
Venedik Film Festivali’nin en iyileri Altın Portakal Film Festivali’nde buluşuyor. Venedik Film Festivali’nden Genç Aslan ödülüyle dönen Ali Aydın’ın “Küf” adlı filmi 49. Altın Portakal’ın yarışma filmleri arasında yer alıyor. Venedik’te Altın Aslan ödülüne değer görülen Güney Koreli yönetmen Kim Ki-Duk’un “Pieta” adlı filmi de Ustaların Gözünden başlığı altında Altın Portakal’da gösterilecek.

Geleceğin Aslan’ı


69. Venedik Film Festivali’nde Ali Aydın’a en iyi ilk yönetmenlik ödülü kazandıran ve dünya prömiyerini  Venedik’te yapan “Küf”ün başrollerini  Ercan Kesal, Muhammet Uzuner ve Tansu Biçer paylaşıyor. 

 

Venedik Film Festivali’nde Uluslararası Film Eleştirmenleri Haftası (International Film Critics' Week) bölümünde gösterilen 9 filmden biri olan  Küf, Saraybosna Film Festivali'nde  Work in Progress Ödülü'ne de değer görülmüştü.

 

18 yıldan bu yana kayıp olan oğlunu arayan, demiryollarında yol bekçisi olan Basri'nin, toplum tarafından yalnızlaştırılmasını ve vicdanın insanı ummadığı bir anda nasıl çepeçevre sarabileceğini anlatan Küf’ün senaryosu da Ali Aydın’a ait.

 

Genç Aslan Ali Aydın

 

Filmin Yönetmeni Ali Aydın, 1981'de İstanbul'da doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Yönetimi (Art Manegement) bölümünde okudu. Çeşitli film ve televizyon dizilerinde yönetmen asistanlığı yaptı. Senaryosunu yazıp yönettiği ve Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen 'Küf', Aydın’ın ilk uzun metraj filmi. Yönetmenliğini Ömür Atay'ın yapacağı "Evine Dön" isimli Kültür Bakanlığı destekli sinema filminin senaryosunda da Ali Aydın imzası yer alıyor. 

 

Genç Aslan’lar Portakal sever

 

47. Altın Portakal’da en iyi film seçilen 'Çoğunluk'  filmi de 67. Venedik Film Festivali’nde  “Geleceğin Aslanı” ödülüne değer görülmüştü. Seren Yüce’ye en iyi yönetmen ödülünü kazandıran “Çoğunluk”un başrol oyuncusu Bartuğ Küçükçağlayan da 2010 yılının en iyi erkek oyuncu ödülünü, “Gişe Memuru” filminin başrol oyuncusu Serkan Ercan’la paylaşmıştı.

 

Altın Aslan Ustaların Gözü’nde

 

49.  Festivalin Ustaların Gözünden bölümünde gösterilecek olan “Pieta - Acı”,  Güney Koreli usta yönetmen Kim Ki-Duk’un son çalışması.  Venedik Film Festivali’nde en iyi filme verilen Altın Aslan ödülüne değer görülen filmde, kaybedecek bir şeyi olmadığını düşünen, mafya adına haraç toplayan acımasız bir adamın, yaşamına annesi olduğunu iddia eden bir kadının girmesiyle yaşadığı değişim anlatılıyor.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

Yakup Tekintangaç'ın Yeni Kısa Filmi &quo...

Yakup Tekintangaç'ın Yeni Kısa Filmi &quo...

43. İstanbul Film Festivali 17-28 Nisan’...

43. İstanbul Film Festivali  17-28 Nisan’...

Melisa Uzunarslan'ın "Geçmiyor Günle...

Melisa Uzunarslan'ın "Geçmiyor Günle...

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter