Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

“Sinema Balkan” Konuk Sinema Okulu

“Sinema Balkan” Konuk Sinema Okulu
21-28 Nisan 2012 tarihleri arasında Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Kalkınma Ajansı destekleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ile Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğiyle 11 yıl sonra yeniden hayata geçirilecek olan 12.Uluslararası İzmir Film Festivali kapsamında “Sinema Balkan” bölümü değişik film seçkileri, konukları ve etkinliklerle yer alacak.

Sahne Sanatları Akademisi 1981 yılında Oyunculuk Bölümüyle kurulmuştur. 1989'da Yönetmenlik Bölümü, 1994'te Dramaturji Bölümü ve 2010'da Yapım ve Yönetim Bölümü, Sahne Sanatları alanına dahil olmuştur. Akademinin amacı tiyatro, film, radyo ve televizyon alanında yeni pedagojik ve sanatsal modeller için aralıksız araştırma ve geliştirme çalışmaları uygulamaktır. Teorik çalışmaların yanısıra, gerekli bir eğitsel bölüt olarak pratik deneyimin kazanılması da önemle vurgulanmaktadır. 

Saraybosna'daki Akademi'nin profesörleri ve öğrencileri, film ve tiyatro alanında prestijli uluslararası ödüller kazanmıştır: Akademi Ödülü - Oscar - Cannes Film Festivali “Altın Palmiye“ Ödülü, Berlin Film Festivali “Altın Ayı“ ödülü, “Altın Ejderha“, Pula “Altın Arena“. Saraybosna “Golden Bay's Ridge“, Novi Sad “Sterija Ödülü“, Belgrad “Bitef Ödülü“, Avrupa Akademisi Ödülü “Felix“, The Days of Satire “Altın Kahkaha“ ödülü, “Gümüş Leopar“, “Altın Kaplan“. 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter