Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Sessiz’e Dünyanın Dört Bir Yanından Ödül

Sessiz’e Dünyanın Dört Bir Yanından Ödül
Geçtiğimiz Mayıs ayında 65’ncisi yapılan Cannes Film Festivali’nde “Sessiz / Bé Deng” isimli filmiyle kısa film dalında ‘Altın Palmiye’ alarak Türkiye sinema tarihine geçen yönetmen Rezan Yeşilbaş, uluslararası alanda adından söz ettirmeye devam ediyor.

“Sessiz / Bé Deng”, bu yıl Avustralya’da 51’cisi düzenlenen Melbourne Uluslararası Film Festivali’nde ‘En İyi Kurmaca Film’ ödülünü alarak başarılarına bir yenisini daha ekledi. Avustralya’nın en eski ve iyi film festivali sayılan Melbourne Film Festivali, aynı zamanda dünyadan birçok yönetmen, yapımcı ve oyuncunun bir araya geldiği sinema endüstrisinin önemli pazarlarından biri. 

 

Bu başarıdan kısa bir süre önce Hindistan’da 12. Osian’s Cinefan Film Festivali’nden de ‘En İyi Film’ ödülüyle dönen “Sessiz / Bé Deng”, Kosova Dokufest Film Festivali’nde de ‘Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Portekiz 20. Curtas Vila do Conde Uluslararası Film  Festivali’nden de ödül alan film, yolculuğuna Brezilya ve Japonya’da devam ederken, ulusal alanda açıklanan 19. Altın Koza Film Festivali ‘Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’ bölümünde yarışacak filmler arasında yer alıyor.

 

“Sessiz”in uluslararası alandaki önemli başarılardan biri de geçtiğimiz günlerde “Avrupa Film Akademisi Ödülleri”ne,  Norveç Film Festivali tarafından aday gösterilmesi olmuştu. 2.500 akademi üyesinin oylaması ile belirlenecek Akademi sonuçları, Aralık ayının ilk günü açıklanacak. Bu arada Yönetmen Rezan Yeşilbaş, Akademi’nin davetiyle Avrupa Film Akademisi üyesi olmakla onurlandırıldı. 

 

“Sessiz”, daha önce 8. Akbank Film Festivali ve Atıf Yılmaz Film Festivali’nde ‘En İyi Film’ ödülünü almıştı.

 

SESSİZ / BE DENG (SILENT)

 (14.21 dak.)

Yönetmen-Senaryo: L. Rezan Yeşilbaş

Yapım: L.Rezan Yeşilbaş

Oyuncular: Belçim Bilgin, Cem Bender

Görüntü Yönetmeni: Türksoy Gölebeyi

Sanat Yönetmeni: Tuba Ataç

Ses: Furkan Atlı

Işık: Ümit Yeşilbaş

Kurgu: Buğra Dedeoğlu, Rezan Yeşilbaş

 

Sinopsis:

Diyarbakır’da üç çocuğu ile yaşayan Zeynep, hapisteki kocasını ziyaret etmek ister. Anadili olan Kürtçe’den başka bir dil konuşamayan Zeynep, sadece Türkçe konuşmaya izin verilen cezaevinde tek kelime edemez. Bir yandan da kocasına bir çift yeni ayakkabı götürmek ister ancak mahkumlara dışarıdan herhangi bir eşya getirmek de yasaktır.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter