Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Rezan Yeşilbaş'ın filmine ödül

Rezan Yeşilbaş'ın filmine ödül
Türk yönetmen Rezan Yeşilbaş, 'Sessiz' filmi ile Kosova'da düzenlenen Dokufest Uluslararası Belgesel ve Kısa Film Festivali'nde 'En iyi Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Toplam 40 ülkeden 160 kısa film ve belgeselin gösterildiği festivalde Türk yapımı 2 belgesel de yer aldı. 65'inci Cannes Film Festivali'nde, kısa metrajlı filmler kategorisinde ''Altın Palmiye'' ödülüne layık görülen Türk yönetmen Rezan Yeşilbaş'ın 'Sessiz' filmi 'En iyi Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. Festivalde ayrıca Engin Altan Düzyatan ve Nadim Güç'ün yapımcılığını üstlendiği 'Dört Duvar Saraybosna' filmi de ilgi gördü. Festivalin kapanış gecesinde En iyi Balkan Belgeseli Ödülü'ne Bulgaristanlı yazar Ilian Metev'in 'Sofia's Last Ambulante' layık görülürken, En Iyi Belgesel Ödülü ise, Belçikalı Jerome le Mairenga'nın 'Tea or Electricity' belgeseline verildi. İnsan Hakları dalında en iyi film ödülü ise ABD'li Katherine Fairfax Wright ve Malika Zouhali-Worall'un 'Call me Kuchu' filmine verildi. 

 

İngiltere'den Emily James'in 'Just Do It - A Tale of Modern Day Outlaws' eseri en iyi çevre belgeseli ödülünü alırken, en iyi kısa film ödülünü Arjantin'den Eduardo Williams'ın 'Could See a Puma' filmi aldı. En iyi ulusal film dalında Arnavutluk'tan Sabir Kanaqi'nin 'Matanë Lumit' filmi alırken, Sokol Keraj'ın 'Dita e Fundit e Loro Shestanit' filmi seyirci oylamasıyla en iyi film seçildi.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter