Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

PIXELS'den Yeni Fragman ve Yapım Notları

:: Videolar PIXELS'den Yeni Fragman ve Yapım Notları
Ülkemizde, 21 Ağustos’ta vizyona girecek PIXELS filminin Türkçe altyazılı ikinici fragmanı ve ilginç yapım notları

1980’lerin çocukları olarak, Sam Brenner (Adam Sandler), Will Cooper (Kevin James), Ludlow Lamonsoff (Josh Gad) ve Eddie “Ateş Püskürten” Plant (Peter Dinklage) dünyayı binlerce kez kurtarmıştırlar: Atari salonlarında 25 sentlik oyunlarda. Şimdi ise, gerçeğini yapmak zorunda kalacaktırlar. ”Pixels”da, galaksiler arası uzaylılar klasik atari oyunlarının video yayınlarını keşfedip bunları yanlışlıkla savaş ilanı olarak algılayınca, saldırıları için video oyunlarını kullanarak Dünya’ya hücum ederler. Böylece, şimdi ABD başkanı olan Cooper dünyanın PAC-MAN™, Donkey Kong™, Galaga™, Centipede®, ve Space Invaders™ tarafından yok edilmesini engellemek için eski ekol video oyunu arkadaşlarına başvurmak zorundadır. Uzaylılarla savaşmaları için onlara benzersiz silahlar temin eden bir uzman olan yarbay Teğmen Violet Van Patten (Michelle Monaghan) da aralarına katılır.

 

DONKEY KONG GİBİ ÇALIŞIYOR

 

Happy Madison ve 1492 Pictures’ın yapımcılığını üstlendiği, bu yaza damgasını vuracak aksiyon komedi “Pixels” uzaylıların 1980’lerin video oyunlarını model alarak Dünya’ya saldırısını konu alıyor. “Pixels”in yönetmen koltuğuna oturan Chris Columbus “Gremlins” ve “The Goonies”in yazarı olarak 1980’lerin sinemasının şekillenmesine yardım etti. Daha sonra “Home Alone” ve “Mrs. Doubtfire” gibi klasik komedileri yöneten Columbus, “Harry Potter”, “Percy Jackson” ve “Night at the Museum” gibi büyük hit olmuş serilerin hayata geçmesine katkıda bulundu. Columbus “Pixels”un kendisine birçok açıdan cazip geldiğini söylüyor: “’Pixels’ın senaryosunu okurken bana o kadar özgün, o kadar benzersiz geldi ki bu filmi yapmam gerekiyordu. Komedinin aksiyonla karışmasını sevdim. Bu bana ‘Harry Potter’dan beri yapamadığım bir şeyi yapma olanağı tanıdı. Bir yandan komediyi olabildiğince ileri götürürken, bir yandan da çok yoğun bir aksiyon macera filmi yapmamamı sağladı. Bana göre, bu film, ‘Gremlins’ ile ‘Goonies’in ‘Harry Potter’la buluşması. Bu proje yıllar içinde topladığım malzemeleri kullanarak gerçekten taze soluklu bir şey yaratma olasılığıydı. 1980’leri nostaljik bir şekilde geri getirecek özgün bir yaz filmi olacaktı”

 

Projenin başrolünde filmin yapımcılığını da gerçekleştiren Adam Sandler yer alıyor. Columbus onun her iki görevi üstlenmesinin projeye katkı sağladığını belirtiyor: “Adam’ın müthiş bir komedi anlayışı var ve çok da bilgili bir yapımcı. Bu harika bir bileşim çünkü, örneğin, bir şeyin ne zaman işe yaradığını ve devam edebileceğimizi rahatlıkla anlıyor; ya da ne zaman bir şeyin başarılı olmadığını ve üzerinde biraz daha çalışmamız gerektiğini.”

 

Filmin piksellenmiş ortak yıldızlarının listesi 1980’lerin rüya ekibi gibi görünüyor: PAC-MAN™, Donkey Kong™, Centipede®, Galaga™, Frogger, Q*bert™, Space Invaders™ ve daha nicesi. Filmin yapımcılarından Allen Covert, “Bu klasik karakterler projenin DNA’sının birer parçasıydı. Dolayısıyla, onları ekibe katmak için beraberce çalışmamız son derece önemliydi” diyor ve şöyle devam ediyor: “Neyse ki, hepsi de bu fikre son derece açıktı. Kendilerine karakterleri için duyduğumuz derin sevgi ve o karakterleri benzersiz ve ikonik kılan öğeler için duyduğumuz saygıyla yaklaştık. Böylece, söz konusu öğeleri filme dahil eden şirketlerle çalıştık.” Söz konusu şirketlerden başlıcaları şunlardı: Atari Interactive, Inc. (Asteroids, Breakout, Centipede, Missile Command); Konami Digital Entertainment (Frogger); Bandai Namco Entertainment (PAC-MAN, Galaga, Dig Dug); Nintendo (Donkey Kong, Duck Hunt); Sony Computer Entertainment (Q*Bert); TAITO CORPORATION (Arkanoid, Space Invaders); and Warner Bros. Interactive (Paperboy, Joust, Defender, Robotron), G-MODE (BurgerTime), ve TETRIS (Tetris).

 

Columbus şunu ekliyor: “Bu efsanevi karakterler olmadan filmi yapmanın imkanı yoktu. Söz konusu karakterler oyuncuların üstlendiği roller kadar önemli. Her şeyin tam da hayal ettiğimiz gibi bir araya geldiğini görmek gerçek bir mutluluktu.”

 

Columbus’un şirketi 1492 Pictures’ın başkanlığını da yürüten yönetici yapımcı Michael Barnathan, yapımcıların 1980’lerde başka ilham kaynakları da bulduklarını ifade ediyor: “Bence bu filmde görev alan herkesin 1980’li yazların muhteşem aksiyon komedilerine karşı büyük bir sevgisi var. Kesinlikle bugünün izleyicisine hitap eden bir film istedik ama amacımız aynı zamanda –aksiyon ile komediyi birleştirmeyi çok iyi başarmış olan– o dönemin filmlerini böylesine özel kılan hissi kısmen yakalamaktı.”

 

Columbus projeye çekim duymasının bir diğer nedeni olarak her yaşta izleyiciye gerçekten hitap eden bir film yaratma fırsatını gösteriyor: “Elbette, bugünün ebeveynleri bu oyunları atari salonlarında oynadıklarını hatırlayacaklar; çocukları ise bu karakterlerden aynı ölçüde etkilenecekler. Filmde ebeveynlere hitap eden yüz tane espri var; ve çocukları için de yine yüz tane espri var. Ama konu bundan fazlası. Bence bu oyunlara, özellikle de 80’lere büyük nostalji duyuluyor. Bunu kesinlikle her zaman duyuyorum. Üniversiteli çocuklarIa konuştuğumda favori filmlerinin ‘The Goonies’ olduğunu söylüyorlar. Şu sıralar o döneme büyük bir sevgi var.”

 

OYUNCULAR HAKKINDA

 

Happy Madison ve 1492’nin yapımcıları komediyi hayata geçirmek için komedi sineması yeteneklerinden zengin bir kadro oluşturdular. Filmin yapımcılığını da üstlenmiş olan Adam Sandler; Kevin James, Michelle Monaghan, Peter Dinklage ve Josh Gad’le birlikte dünyayı kurtarmak için göreve çağırılmış sıradışı kahramanlar ekibini oluştururlar.  

 

“Bu beşli birlikte öylesine muhteşemler ki” diyor Columbus ve ekliyor: “Bu beşli arasında doğal bir arkadaşlık ve gerçek bir karizma var. Hakiki bir ekip yaratıyorlar.”

 

Adam Sandler, bir zamanlar dünya atari oyunu şampiyonu şimdi ise bir ev tiyatro sistemi kurulumcusu Sam Brenner olarak başı çekiyor. “Son 30 yıldır işler pek istediği gibi gitmemiş” diyen Barnathan, şöyle devam ediyor: “Hayatta sıkışıp kalmış. Dürüst olmak gerekirse, sanki hayatta iyi olduğu tek bir iş varmış, o da atari oyunu oynamakmış gibi görünüyor. Hepimizin için ne mutlu ki bu tek şey çok faydalı olacak.”

 

* * *

 

Birçok filmde Sandler’la birlikte rol almış olan Kevin James’e Sandler’ın en iyi arkadaşı olan ABD başkanını oynama görevi verildi.

 

“Kevin’la sadece klişe tiplemeye değil, klişe komediye de karşı duruyorduk” diyor Columbus ve ekliyor: “Kevin’ın gerçekten çok güçlü bir karizma yayması gerekiyordu; kendini başkan gibi hissettirmeliydi. Ve bu rolü çok güzel oynadı. Başkan Cooper olarak ilk sahnesini tamamladığımızda ona tamamen inandım. O müthiş bir aktör; geçmiştekinden çok daha derine inebiliyor.”

 

Filmde, James’in karakteri Will Cooper siyasi anlamda düşüştedir. Herkes politikacıların soytarı budalalar olduğunu düşünür ama Amerikan halkı Cooper’la buna gerçekten ikna olmuştur. ”Genel olarak halk benim karakterimin pek hayranı değil” diyor James ve ekliyor: “Yapacağını söylediği şeylerin çoğunu yapmıyor ve aslında umursamıyor da. Dünyanın saldırıya uğradığını ve bunun atari oyunlarına benzediğini görünce, arkadaşlarını çağırıyor. Bu arkadaşlar gelmiş geçmiş en iyi Atari Oyuncuları.”

 

James için bilgisayar yapımı (BY) bir karakterle karşılıklı oynamanın zor olduğunu düşünebilirsiniz ama komedyenin çok pratiği vardı. ”Evde ailemin yerine tenis topları koydum ki alışayım. ”Bir aylığına evden taşındılar ve onların yerine her yere tenis topları koydum. Biri bir Slazenger, diğeri bir Wilson, bir diğer ise bir Penn’di. Bir ebeveyn olarak, çocuklarınıza daima bir şeyler yüzünden –yemek yesinler diye, bulaşığı kurulasınlar diye ya da temizlenmeleri için– bağırırsınız; dolayısıyla, ben sadece tenis toplarına bağırıyordum. Bunda oldukça iyi oldum ve epey çabuk alıştım” diyor James.

 

* * *

 

Başkan Cooper uzaylılarla savaşmak üzere Atari Oyuncularından bir ekip kurması için Brenner’ı arayınca, Brenner çocukken şampiyon olan bugünün yetişkinlerinin izini sürer.  

 

Josh Gad oyuncu kadrosuna Atari Oyuncularının en genç üyesi Ludlow Lamonsoff olarak girdi. “Diğerlerinden biraz daha genç; o bir bakıma Muhteşem Çocuk’muş” diyor Gad.  

 

Bir zamanlar oyuncular arasındaki bu dahi çocuk şimdi bir komplo teorisyenidir ve çocukluk aşkı Lady Lisa’yı asla tamamen unutamamıştır. Lady Lisa, Ludlow’un o zamanlarki favori oyunu Dojo Quest’in baş karakteridir.  

 

“Tim Herlihy ve Timothy Dowling gerçekten egzantrik bir karakter yarattılar. Ben de egzantrik karakterlerin yabancısı değilimdir” diyor Broadway yapımı “The Book of Mormon”un yıldızı ve “Frozen”daki kardan adam Olaf’ın sesi. “Çok sıradışı bir karaktere dişlerimi geçirmem için bir fırsattı. Öte yandan, bu karakterde harika bir şekilde kırılgan bir yan da var. Hayatının aşkının peşinden gidiyor. Söz konusu aşk bir atari oyunu karakteri olduğu için, Ludlow deli gibi görünüyor ama Lady Lisa’yla birlikte var olacağı ve beraberce kaçabilecekleri bir dünyanın varlığına inanıyor.”

 

Gad yalnızca Columbus ve Sandler’la çalışma fırsatı sunacağı için değil, aynı zamanda çocukluğunun ikonlaşmış oyunlarını dev boyutta oynayabileceği için de projeye heyecanla yaklaştı. “Ben 1981’de doğdum, atari ateşinin en hararetli olduğu dönemde” diyor Gad ve ekliyor: “İki ağabeyim var. Dolayısıyla, Güney Florida’da Grand Prix adında yerel bir atari salonuna gittiğimizi hatırlıyorum. Cumartesi ve pazarları hiç durmadan oynardık. Çocukken savaştığım bu yaratıkların peşinden gitme fırsatı yeniden çocuk olmak gibiydi.” 

 

Gerçek hayatta, Gad’in favori oyunu Dojo Quest değildi. “Ben Galaga hastasıydım. “Hiçbir zaman çok iyi olmadığım oyunlardan biriydi ama bir nedenle bayılıyordum.”

 

* * *

 

Peter Dinklage Atari Oyuncularına Eddie Plant, nam-ı diğer Ateş Püskürtücü rolüyle katılıyor. Her ne kadar şöhreti “Game of Thrones”daki rolüyle yakalamışsa da, komedi de aynı ölçüde yetenekli. Bunu yıllar içinde “Living in Oblivion”dan “Death at a Funeral”a çeşitli kereler gösterdi.

 

“Eddie diğer kahramanlarımızın çocukken baş düşmanıymış” diyen Dinklage, şöyle devam ediyor: “Şampiyonluklarına ilişkin oldukça büyük bir egosu var ve diğer herkese kendisinin ne kadar iyi olduğunu hatırlatmayı seviyor. Kendisine çocuk olarak bu şekilde bir portre çizildi ve bugüne atladığımızda da tavrında pek de bir değişiklik yok.”

 

Eddie Plant’in aslan yelesi saç modeli ve kolları yırtılmış üniformasıyla çok ayırt edici bir görüntüsü vardı. Dinklage, “Belirli bir zaman dilimine zihinsel ve görsel olarak sıkışıp kalmış. Öyle adamlar gördüm; görünümlerinin demode olduğunu fark etmezler ama tanrıya şükür mutlu insanlar. Eddie’nin kocaman bir aslan yelesi var, dövmeleri var –bugünlerde moda olan güzel dövmeler değil– ve giydiği her şeyin kollarını çıkarma eğiliminde. Sanırım ensesiyle ilgili bir güvensizliği var ama silahlarıyla ilgili yok.”

 

Rol arkadaşları gibi, Dinklage da zamanında atari salonlarında bolca vakit geçirdiğini söylüyor: “Konsol oyunları oynayan şimdiki çocuklar için üzülüyorum çünkü atari salonuna gitmek çok sosyal bir olaydı. Atari salonuna gider, arkadaşlarınızla takılır, kızları ya da o gün orada olan tek kızı keserdiniz. Müzik çalarlardı. Buz pistinde olmak gibiydi ve çok daha eğlenceliydi.”

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ SAHİ...

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ SAHİ...

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter