Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Olay filmin tamamı yayınlanacak

Olay filmin tamamı yayınlanacak
Hz. Muhammed'e hakaretler içeren filmin yapımcısı olduğu iddia edilen Nakoula ilk kez konuştu.

 

Hz. Muhammed'e hakaretler içeren filmin 14 dakikalık bölümünün internette yayınlanması İslam Dünyası'nı ayağa kaldırmaya yetti. 

 

O filmin yapımcısı olduğu belirtilen Nakoula Basseley Nakoula, olayların başlmasından sonra ilk kez konuştu. Nakoula, ABD'de Arapça yayın yapan Radyo Sawa'ya konuştu. 

 

Kahire Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun olduğunu söyleyen Nakoula, kendisini 1985-86'dan beri İslam üzerine çalışan bir araştırmacı olarak tanıttı. Araştımaya başlamasına, İran Devrimi sonrasında Yahudiler'in ülke dışına çıkarılmaları ve Salman Rüşdi hakkında verilen ölüm fetvasının neden olduğunu söyleyen Nakoula, internette bir bölümü yayınlanan filmin de 1994'te yazdığı bir kitabından uyarlandığını söyledi. 

 

"PİŞMAN DEĞİLİM" 


Nakoula, filimin 14 dakikalık bölümünün yayınlanmasında sonra yaşananlarla ilgili olarak pişman olmadığını ancak Amerika'nın Libya büyükelçisinin öldürülmesinden üzüntü duyduğunu belirtti. 

 

Pek çok medya organında Nakoula'nın filmin yapımcısı olduğu belirtilmişti ancak o bu iddiaları reddederek sadece senaryonun kendisinin olduğunu, yönetmen ve yapımcının ise başka kişiler olduğunu ileri sürdü ama isim vermedi. 

 

"TAMAMINI YAYINLAYACAĞIM"


Filmin tamamının 1 saat 55 dakika olduğunu söyleyen Nakoula, yakında tüm filmi internete koyacağını da belirtti. Filmin, bir mesaj vermek amacıyla basit bir şekilde yapıldığını belirten Nakoula, başka yapımcı ve yönetmenlerin de benzer filmler yapmayı planladığını ileri sürdü ancak kendisini yeni bir projeye başlamayacağını belirtti.

 

Filmde rol alan oyuncular kendilerinin kandırıldığını ve dublajla sözlerinin değiştirildiğini söylemişti. Nakoula, bu konuyla ilgili olarak oyuncuların filmin son halinin nasıl olacaı konusunda söz hakları olmadığını belirtti ama "onları bu açıklamalarında dolayı kınayamam" dedi.   

 

Önceleri adının Sam Bacie olduğu bildirilmiş ancak bunun bir  takma ad olduğu, gerçek adının Nakoula Basseley Nakoula olduğu ve ABD'de yaşayan bir Kıpti olduğu ortaya çıkmıştı.

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter