Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Mandela'nın filmi seyirciyle buluşuyor

Mandela'nın filmi seyirciyle buluşuyor
Efsanevi Güney Afrikalı lider Nelson Mandela'nın hayatının anlatıldığı 'Long Walk to Freedom-Özgürlüğe Uzun Yol' filmi bu ay Güney Afrika'da izleyiciyle buluşacak.

Mandela'yı Qunu'daki evinde ziyaret eden filmin yapımcısı Anant Singh, yaptığı açıklamada, Güney Afrika'da bu ayın sonunda gösterime girecek filmin daha sonra ABD ve diğer ülkelerde sanatseverlerle buluşacağını kaydetti. Singh'in, filmde Mandela'yı canlandıran oyuncu Idris Elba'nın fotoğrafını göstermesi üzerine Güney Afrika'nın eski lideri şaşırarak ''O ben miyim'' dedi. Filmin senaryosuna William Nicholson imza atarken, yönetmenliğini Justin Chadwick yaptı.

 

Idris Elba'nın Mandela'yı, Naomie Harris'in Mandela'nın eşini canlandırdığı filmin dünya prömiyeri 5-15 Eylül tarihlerinde ''38. Toronto Film Festivali''nde yapılmıştı. Güney Afrikalı efsanevi lider 18 Temmuz'da 95 yaşına girmişti.

 

Güney Afrika'daki ırkçı beyaz rejime karşı verdiği mücadele nedeniyle 27 yıl demir parmaklıklar kalan ve Güney Afrika'ya 5 yıl devlet başkanı olarak hizmet eden Mandela, devlet başkanlığından ayrıldıktan sonra doğduğu köy Qunu'da inzivaya çekilmiş ve son olarak Güney Afrika'nın ev sahipliğini yaptığı 2010 Dünya Futbol Şampiyonası sırasında halka açık bir etkinliğe katılmıştı.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter