Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

''Koca Seyit'' filmi seyirciyle buluşuyor

''Koca Seyit'' filmi seyirciyle buluşuyor
Çanakkale Savaşları'nda 276 kiloluk top mermisini tek başına kaldırarak namluya yerleştiren Seyit Onbaşı'nın hayatını konu alan ve maddi imkansızlıklar nedeniyle uzun süre seyirciyle buluşamayan ''Koca Seyit'' belgesel filminin çekimleri tamamlandı.

Filmin yapımcı, yönetmen ve senaristi Kıbrıs Gazisi İsmail Gülnar, yaptığı açıklamada, ''Koca Seyit'' adlı tiyatro oyununu beyaz perdeye aktarmak için verdiği mücadelenin mutlu sonla noktalandığını söyledi.



Belgesel filmin seyirciyle buluşmasının maddi imkansızlıklar nedeniyle birçok kez ertelendiğini ifade eden Gülnar, film için 2,5 yıl boyunca yüzlerce firmayla görüşerek sponsor aradığını ancak bulamadığını açıkladı.


Küçük çaplı destekler, tiyatrodan kazandığı para ve bazı mal varlıklarını satarak da olsa filmi tamamladığını anlatan Gülnar, ''Filmimiz yaklaşık 400 bin liraya mal oldu. Bunun 100 bin lirasında sponsor desteği var. Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ve İzmir Fatih Koleji'nin destekleri var. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Filmin çekimlerinde sponsor arayışımızda Anadolu Ajansı sesimiz oldu. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Koca Seyit gibi bir halk kahramanına kimsenin sahip çıkmamasına anlam veremiyorum. Kimseden dilenmedik. Sadece sponsor olmalarını istedik ancak bir firma bile sponsor olmadı'' diye konuştu.


''Boynum bükük, gönlüm kırık''



Koca Seyit'in tarihimizin en önemli şahsiyetlerinden biri olduğuna dikkati çeken Gülnar, filmde Seyit Onbaşı'nın köylüleri ve torunlarının da aralarında bulunduğu 200 kişinin rol aldığını vurguladı.



''Ben de bir gaziyim. Zor şartlarda da olsa bu filmi çekmek bana nasip oldu'' diyen Gülnar, şunları kaydetti:


''Bu filmi çekerken baba yadigarı evimi sattım. Çünkü ülkemiz insanının, gençlerimizin bu filmi izlemeye ve bilinçlenmeye ihtiyacı var. Çok değerli tiyatrocu arkadaşlarım rol aldılar filmde. Bu bir gönül işi. İmkansızlıklar nedeniyle sette 2 ay boyunca öğle yemeği yemedi arkadaşlarım. Tek gayemiz; verdiği mücadele karşısında kendisine bağlanan devlet maaşını bile kabul etmeyen bu kahramanın filmini seyirciyle buluşturmaktı.''


Gülnar, filmin galasının, çekimlerin başladığı Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı İlmen beldesinde yapılacağını, televizyon kanallarının filme sahip çıkmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter