Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

İki ülkede de yabancı değilim!

İki ülkede de yabancı değilim!
Türk seyircisinin yönetmen Korhan Uğur sayesinde kendisinden haberdar olduğu Azerbaycan'lı oyuncu Kyamran Agabalaev sorularımızı yanıtladı.

Türkiye sizi "Terkedilmiş" ve "Kızkaçıran" filmlerinden tanıyor. Bu filmlerle Türk izleyicisiyle yolunuz nasıl kesişti?


İlk defa Terkedilmiş’teki Çirkin karakteriyle yolum kesişti Türk seyirsisiyle ve çok kötü kalpli bir karakter olmasına rağmen beni kabul ettiler! İzmir galasında, Eskişehir festivalinde hiss ettim beni kabullendiklerini! Kızkaçıran’a gelince ilk defa bir komedi filminde denedim kendimi ve hoşuma giden şey, karakterimin kendisinden çok düştüğü durumlarin komik olması oldu. Yeni  projelerden teklifler alıyorum. Yaşayıp göreceğiz daha nerelerde kesişir yollarımız.

 

 

Azerbaycan'da ünlü bir isimken bir anda Türkiye'de filmlerde oynamaya başladınız. Bunun nedeni neydi?

 

Bunun nedeni  bence yeni bir atmosferde calışmak, yeni insanlar tanımak, kendimi geliştirmek istemek. Sağ olsun Korhan Uğur çağırdı ve ben de keyifle oynadım.Tabi bir de ne olursa olsun biz bir millet iki devletiz! Azerbaycan’da da Türkiye’de de yabancı olarak hissetmiyorum kendimi. 

 

Türkiye sineması ve Azerbaycan sineması arasında ne gibi farklılıklar görüyorsunuz?

 

Her iki ülkenin sineması da son zamanlarda daha çok dünyaya açılıyor. Birçok uluslararası festivalde hem Azerbaycan hem Türk filmleri iyi yerlere geldiler.

"Nabat" "Axinla aşagi" "Sonuncu" gibi yapımlar Cannes,Venedik ve diğer büyük festivallerde önemli yerlere geldiler. Muşfig Hatamov, Azerbaycan sinemasının başına geçtikten sonra şansımız da büyüyor. Türk sinemasına gelince, Türk dizileri bütün dünyaya yayıldı. Sinemasının da bu noktalara gelmesini arzu ediyorum.

 

 

Türkiye'de dram da oynadınız komedi de, Azerbaycan'da nasıl bir oyuncu olarak tanınıyorsunuz. Komedyen mi yoksa daha çok dram türündeki projeleri mi tercih ediyorsunuz?

 

Daha çok dram filmlerinde rol aldım. Çünkü karakterler ağırlığını ortaya koymalı, karakterin bir yükü olmalı. Bu yüzden dram filmlerini kendime daha yakın buluyorum.

 

Bundan sonra sizi yine Türkiye yapımı bir sinema filminde görebilecek miyiz?

 

İnşaallah. İsmi şimdilik bende kalsın. İki filmle görüşmelerimiz sürüyor. Çok yakında belli olacaklar.

 

Duyduğumuza göre sizin bir spor geçmişiniz de var. Azerbaycan milli takımıyla Dünya Tekvando 3.lüğü elde etmişsiniz. Sporu bıraktınız mı yoksa şu an hem spor hem oyunculuğu birlikte mi yürütüyorsunuz?

 

Spor gecmişim var evet. Ama tekvondoda Azerbaycan şampiyonu oldum. Powerliftingde Avrupa 3.lüğüm var. Haftada en az 2 defa spor salonundayım. Oyuncuyuz ve her zaman formda olmamız gerekiyor.

 

"3 Gün veya 1 Ömür" nasıl bir film biraz bahsedebilir misiniz?

 

Azerbaycan yapımı olan "3 gün ve 1 ömür" psikoloji dram janrında, Babek Şirinsifet’in yönetmeni olduğu film, Sadık isimli bir adamın ceza evinden çıktıktan sonra Ermenilerin yaşadığı toprakları işgal ettiği haberini alıyor ve toprağına ne olursa olsun geri dönmek istiyor. 

 

 

Yeni filminizin  Babek Shirinsifat yönetti. Azeri bir oyuncu olarak İran'da yaşayan bir yönetmenle çalışma fikri nasıl oluştu. Bu filmde oynamayı nasıl kabul ettiniz?


Babek Şirinsifet aslen Azerbaycanlı ancak İran’da yaşıyor. Bir oyuncu olarak Babek beye minnettarım çok büyük emegi var üstümde ve onunla calışmaktan büyük keyif aldım. Bana inandığı için kabul ettim bu karakteri, çok zor karakterdi aslında ama bana inandı ve teslim etti. Bu çok muhim bir şey bir oyuncu için.

 

Kyamran Agabalaev günlük hayatında nasıl biridir? Bir günü nasıl geçer?

 

Çok saatlerde kalkarım uykudan film setim yoksa. Mutlaka güne kahveyle başlarım. Büyük oğlum Müslüm’le sohbet ederiz. Küçük olan daha çok annesi Nigar hanımla vakit geçiriyor. Akşama doğru yoga, oyuncu etüdleri, antremanlar oluyor. Uykudan önce eşim ve çocuklarımla çıkıp sahilde dolaşırız.

 

Yeni projeleriniz neler peki?


Bu bir sır olarak bende kalsın  Bu yıl sonu New York’ta cektiğimiz bir filmin galası var. "3 gün ve 1 Ömür"de yıl sonuna doğru vizyonda olacak. Teklifler var. Turkiye'den de var, Rusya'dan da var. Bekleyip göreceğiz.

 

Çok teşekkür ederiz. Başarılar.

 

Ben teşekkür ederim.

 

Popüler Sinema

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Fırat Sayıcı

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter