Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

İFF'de 10 Nisan!

İFF'de 10 Nisan!

BU SEANSIN SAATİNE DİKKAT! “Yeni Bir Bakış” bölümünde yer alan Shawn Christensen imzalı Ben Ölmeden Önce filminin Rexx Sineması seansı süresi nedeniyle 19.30’da başlayacaktır.

 

YEŞİLÇAM’IN USTALARIYLA BULUŞMA Bu yıl festivalin “Sinema Onur Ödülü”nü alan, Türkiye sinemasının birbirinden değerli isimleri festival kapsamında gösterilecek filmlerinin İstanbul Modern’deki gösterimlerinde festival izleyicisiyle buluşacaklar. 13.30’da Dikkat Kan Aranıyor’un gösterimine yönetmen Temel Gürsu ve usta oyuncu Süleyman Turan katılacaklar. 16.00’da Yılmaz Atadeniz ve Süleyman Turan kült kovboy filmi Maskeli 5ler’in gösteriminde aramızda olacak. Nebahat Çehre ise 19.00’da Yılmaz Güney’li Seyyit Han filminin sunumunda salonda olacak.

 

YILIN EN “RENKLİ” YAPIMLARINDAN ONUR AKBANK GALALARI’NDA! Baskılara karşı dayanışma içerisinde göğüs geren madencilerin ve onlara destek veren bir grup gey ve lezbiyenin hikâyesini anlatan Onur İngiliz yönetmen Matthew Warchus’a da Cannes Film Festivali’nde Kuir Palmiye ödülünü kazandırdı. Filme ilham veren LGBT aktivistleri Gethin Roberts, Nicola Field ve Mike Jackson Atlas Sineması 21.30’daki galada bizlerle olacak.

 

WEIMAR DÖNEMİ ALMAN SİNEMASI “NTV Belgesel Kuşağı”nda yer alan filmi Caligari’den Hitler’e belgeseliyle Weimar dönemi Alman sinemasını inceleyen sinema yazarı ve yönetmen Rüdiger Suchsland filmin Rexx Sineması Salon 2’deki 13.30 seansı ile bugün de izleyicilerle buluşacak.

 

MAYINLI BÖLGE”DE AŞK Aditya Vikram Sengupta imzalı Hindistan filmi Aşk Zahmetli İştir filminin Beyoğlu Sineması 13.30 seansına filmin yapımcısı Vikram Mohinta bir kez daha katılacak.

 

GENÇLİK BAŞIMDA DUMAN Bu yıl Berlin’de Generation bölümünde yarışan, “Antidepresan” bölümü filmlerinden Küçük Bir Sorun, ergenlik dönemine dair korkuları ve hayalleri alışılmadık bir hikâyeyle anlatıyor. Filmin Feriye Sineması 16.00 gösteriminde yönetmeni Duccio Chiarini ile tanışmak isteyenler bu seansı kaçırmasın.

 

NEREDE SİVİL HAYAT? Gösterildiği birçok festivalde eleştirmenler tarafından övgüye boğulan Motivasyon Sıfır, şehirden uzak bir çölde gün sayan kadın askerlerin hikâyesini anlatıyor. Pupa Bilişim sponsorluğundaki “Antidepresan” bölümünde yer alan bu kara mizah örneğinin Feriye Sineması 19.00 gösterimine filmin başrol oyuncuları Dana Ivgy ve Nelly Tagar eşlik edecek.

 

SON DERECE RAHATSIZ BİR AİLE YEMEĞİ İnsanı hem şaşırtan, hem de epey rahatsız eden Ivano De Matteo yönetmenliğindeki Akşam Yemeği kentsoylu aile yaşamının altına inerek, derinde yatan ikiyüzlülüğü ve şiddeti olabildiğince acımasız bir şekilde gözler önüne seriyor. Festivalin “Aile Bağları” bölümünde yer alan filmin oyuncularından Luigi Lo Cascio Atlas Sineması 19.00 seansında aramızda olacak.

 

 

BASIN GÖSTERİMLERİ “Altın Lale Uluslararası Yarışma” bölümü filmlerinden Gerçeklik 10.00’da, Altın Çağ ise 12.00’de Atlas Sineması Salon 2’de izlenebilir.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

Yakup Tekintangaç'ın Yeni Kısa Filmi &quo...

Yakup Tekintangaç'ın Yeni Kısa Filmi &quo...

Melisa Uzunarslan'ın "Geçmiyor Günle...

Melisa Uzunarslan'ın "Geçmiyor Günle...

43. İstanbul Film Festivali 17-28 Nisan’...

43. İstanbul Film Festivali  17-28 Nisan’...

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter