Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

GÖRME ENGELLİLER İÇİN İLK KORKU FİLMİ CEBERRUT

:: Videolar GÖRME ENGELLİLER İÇİN İLK KORKU FİLMİ CEBERRUT
GÖRME ENGELLİLER İÇİN VİZYONDAKİ SESLİ BETİMLEMELİ İLK KORKU FİLMİ ‘CEBERRUT’

Turkcell’in YGA işbirliğiyle ve Sesli Betimleme Derneği’nin desteğiyle görme engelliler için geliştirdiği ve “Turkcell Hayal Ortağım”a eklediği “Cepten Sesli Betimleme” hizmeti, dünyada ilk kez bir mobil uygulama üzerinden sunuluyor.


Filmlerde diyalogsuz sahnelerin ayrıntılarıyla anlatıldığı “Cepten Sesli Betimleme” ile görme engelliler, 4 Mart’ta vizyona girecek olan ‘Ceberrut’ filminde, ilk kez bir yerli korku filmini tüm sinema salonlarında sesli betimleme hizmeti alarak izleyecekler.

 

Yapımcılığını Bor Medya Yapım’ın üstlendiği, başrollerinde Merve Akaydın, Tolga Demircan, Alp Navruz, Ayşegül Kaygusuz, Özgür Yelence gibi isimlerin yer aldığı ‘Ceberrut’ filminin sesli betimlemesi, vizyon öncesinde Turkcell’in yeni hizmeti‘ “Turkcell Hayal Ortağım”a eklendi.. Dünyada ilk kez görme engellilerin bir sinema izleyicisiyle aynı keyfi alarak sinema izleme deneyimi yaşamalarını sağlayan ‘Cepten Sesli Betimleme’ ile görme engelli sinemaseverler, ‘Ceberrut’ filminde korku dolu anları tüm görsel ayrıntılarıyla takip edebilecekler.


“Cepten Sesli Betimleme”, filmin kilit noktası olan çevre, mekân, kişi ya da objeye dair özelliklerin; diyalogsuz sahnelerin sesle aktarılabilmesi ve bu sayede görme engellilerin kesintisiz film keyfi yaşaması amacıyla geliştirildi. Uygulamada, anlatıcı ses, ortamı ve oyuncuları ayrıntılarıyla tasvir ediyor. Böylece görme engelliler de filme ilişkin bilgilere diğer sinema izleyicileri kadar sahip oluyor ve sinemada bulunmaktan daha fazla tat alabiliyor.

 

4 Mart’ta vizyona girecek ‘Ceberrut’ filminde yaşanmış bir hikaye esas alınıyor. İnternet fenomeni olmak için çektikleri kısa videolarla istedikleri etkiyi yaratamayan 4 üniversiteli genç, farklı arayışlar içerisine girerler. Gördükleri trajik bir haberden yola çıkarak olayın yaşandığı villada çekim yapmak isteyen gençler kendilerini hiç ummadıkları olaylar zincirinin içinde buluyorlar. 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter