Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Fatih dizisi tutmadı!

Fatih dizisi tutmadı!
‘Fatih’ izleyiciyi fethedemedi Türk televizyon tarihinin en yüksek bütçeli dizisi ‘Fatih’in ilk bölümü reytinglerde ve sosyal medyada beklenen başarıya ulaşamadı.

‘Fatih’ dizisi, yayınlandığı ilk gün reytinglere damgasını vuran ‘Muhteşem Yüzyıl’ ile karşılaştırıldı. inShare 5 ‘Fatih’ izleyiciyi fethedemedi Türk televizyon tarihinin en yüksek bütçeli dizisi ‘Fatih’in ilk bölümü reytinglerde ve sosyal medyada beklenen başarıya ulaşamadı. Beykoz Kundura Fabrikası’nda çekilen başrollerini Mehmet Akif Alakurt, Gamze Özçelik ve Seda Akman’ın paylaştığı dizinin ilk bölümü ‘tüm kişiler’de dördüncü olurken AB Grubu’nda ise beşinci sırada yer aldı. Fatih Sultan Mehmed’in 1453 yılında İstanbul’u fethettikten 17 yıl sonrasını anlatan dizinin sosyal medyada konuşulmaması dikkat çekti. ‘Fatih’ dizisi pazartesi akşamı yayınlanan ilk bölümüyle ‘tüm kişilerde’ yüzde 4.10 reyting alırken her 100 kişiden 11’i tarafından izlendi. AB Grubu’nda ise yüzde 3.91 reyting alan ‘Fatih’ her 100 kişiden 12’si tarafından izlenerek beşinci oldu. Yapımcılığını Med Yapım’ın üstlendiği, yönetmen koltuğuda Merve Girgin’in oturduğu ‘Fatih’ dizisi pazartesi Kanal D’de ardarda iki defa yayınlandı. Dizi ilk bölümünde, ‘O Ses Türkiye’ yarışma programı, ‘Karadayı’ dizisi ve ‘Kim Milyoner Olmak İster’ programının gerisinde kaldı. İki dakika harem ‘Fatih’e rakip olarak gösterilen ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisi ise ilk bölümüyle reytinglere damga vurmuştu. Dizi ilk bölümüyle ‘tüm kişiler’de ikinci AB Grubu’nda ise birinci olmuştu. İlk bölümü ‘tüm kişilerde’ yüzde 10.87 reyting alırken her 100 kişinin 25’i tarafından izlenmişti. AB Grubu’nda ise yüzde 14.96 reyting alırken her 100 kişiden 38’i tarafından izlenerek güne damgasını vurmuştu. İki dizi arasındaki harem sahneleri de dikkat çekti. ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinin 1 saat 42 dakika olan ilk bölümünde yaklaşık 25 dakika harem, yatak ve hamam sahnesi ekrana gelirken, ‘Fatih’ dizisinde ise 1 saat 38 dakikalık dilimde harem kısa sahnelerle gösterildi. Dizinin ilk bölümünde harem sahnesi yaklaşık 2 dakika ekrana geldi. Dizideki hatalar eleştirildi Twitter’da ‘Fatih’ dizisinde hatalı sahneler olduğu söylendi. Twitter kullanıcıları dizideki hatalar için, “‘Fatih’ dizisinin Ayasofya’da ilk namazı tasfir eden fragmanında, Ayasofya’nın minareleri de animasyonda yapılmış. Sarayda cariyelerin adı Müslüman olduktan sonra değiştirilirdi. Orada Ilona diye bir cariye olması mümkün değil. O yıllarda Fatih aşırı şişmandır. Rahmetli kilodan zor yürüyormuş” diye yazıldı.

 

İzleyiciler ise Twitter’da ikiye bölündü. Kimi diziyi çok beğenirken, kimisi ise başarısız buldu. Bu bildiğin ‘Muhteşem Yüzyıl’ - Ebru Öztürk: “Fatih” dizisini beğendim. Merve Girgin güzel iş çıkarmış, tebrikler... Ama keşke dublaj olmasaydı. Ve Gülbahar Hatun (Seda Akman) neden daha yaşlı değil. - Cenk Eren: “Fatih” dizisi dekorlar ve kostümler çok başarılı... Dizinin müzikleri biraz zayıf gibi... Bence güzel dizi - Cemil İpekçi: Bu gece “Fatih” dizisi başladı. Halit Ergenç her ne kadar Kanuni’ye benzemiyorsa da oyunculuğu ile bunu örttü. Fatih rolündeki :( - Şikayetvar: “Fatih” dizisi hem “Muhteşem Yüzyıl” kopyası hem bu devirde bile o kadar düzgün Türkçe yasak, dizi olmamış - Gaf Ebesi: Canım sen buna “Fatih” demişsin ama bu bildiğin “Muhteşem Yüzyıl”... - Gülbahar Taşcı: “Fatih” dizisi çok yapmacık olmuş. Harem ağasından tutun Çiçek Hatun’a (Gamze Özçelik) kadar sanki herkes zoraki oynuyor. Bir akıcılık yok dizide... - Ceren Özçelik: İlk bölümü 2 milyon TL’ye çekilen “Fatih” dizisi ne yazik ki olmamış... - Ayşen Yıldız: Bu kadar Türkçe günümüzde bile yasak... - Hüseyin Dizer’s: “Fatih”de oyunculuklar çok çok başarılı... - Semra: Çok önyargıylıydım ama Fatih dizisini sevdim... - Ceren Kohav: “Fatih” dizisindeki bütün hatun kişiler estetikli. Estetik operasyonunu Osmanlı bulmuş anlaşılan :) - Yusuf Arslan: Harem agası değil savaşan padişah istiyoruz...

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter