Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Engelsiz Festivalde Engellilere Film Gösterimi

Engelsiz Festivalde Engellilere Film Gösterimi
Engellilere yönelik etkinlikleri dolayısıyla Engelsiz Festival olarak ilân edilen 19. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde engelliler için film gösterimi yapıldı.

Adana’nın engelsiz mekanlarından Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’ndaki film gösterimini Zihni Aldırmaz, gözlerine siyah bant takarak izledi. 

 

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, film gösteriminden önce yaptığı konuşmada, engellilerin hayatını kolaylaştırmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Engellilerin kullanmadığı hiçbir mekan bizim değildir. Engellilerin katılmadığı hiçbir etkinlik de tam değildir” dedi.

 

Engellilerin çiçek vererek, engelliler için yapılanlara teşekkür ettiği Zihni Aldırmaz konuşmasını gözlerine siyah bant takılı olduğu halde yaptı. Zihni Aldırmaz, filmi de aynı şekilde izledi ve bu şekilde görme engelilerle empati yaptı.

 

Bu arada, görme engelli Cüneyt Arat adlı öğrencinin Zihni Aldırmaz için yazdığı şiiri okuması salonda bulunanlardan büyük alkış aldı.

 

Festival kapsamında engeliler için Selçuk Aytemiz’in yönetmenliğini yaptığı, başrollerinde Ahmet Kural ve Murat Cemcir’in oynadığı “Çalgı, çengi” adlı film gösterildi.

 

Film görme engelliler için sesli betimleme yöntemi ile, işitme engelliler için de altyazılı gösterildi.

 

Film gösterimini Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ve çeşitli engelli dernek temsilcileri ile çok sayıda engelli vatandaş izledi

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

"He-Man" Filmi Geliyor!

"He-Man" Filmi Geliyor!

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter