Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Cinedergi Kasım 2012 sayısı yayında!

Cinedergi Kasım 2012 sayısı yayında!
Sanal dünyanın en kapsamlı sinema dergisi Cinedergi 53. sayısıyla yayında! Cinedergi bu sayısında yine bu ay öne çıkan konulara el atıyor, dosya ve röportajlarıyla öne çıkıyor!

İşte bu ayın öne çıkan başlıkları… 

Özcan Deniz, Erdem Tepegöz, Jale Arıkan, Fatih Akın ve Ercan Kesal… 

 

Özcan Deniz karakterlerin tanışma hikâyelerine ve döner kapı meselesine bakın nasıl açıklık getiriyor:  Çünkü hikâye zaten bize bunu emrediyor. Hikâye sıfır noktasından başlıyor, bunların tanışması anlamında. Bunlar tanışmalı, bir çekim alanı içerisine ikisi hapsolmalı ki o döner kapıda hapsolması ve o daracık alanda o auranın ikisini de etkilemesi ve sonrasında bu etkinin bir yıl hiç kesintisiz sıcaklığını içlerinde koruması ve tekrar karşılaştıklarında bıraktıkları yerden aynı duyguyla devam etmeleri... Yani hikâye zaten bunu emrediyordu, buna uygun sahne yaratmaya kalıyordu iş. Onu da orada o döner kapıyla çözdüm.  

 

Jale Arıkan ve Erdem Tepegöz Zerre’ye dair şunları söylüyor: ‘Sosyal gerçekçilikten etkilenmiş biriyim zaten. İşçi sınıfı filmi demek pek doğru değil ama iş arayan bir kadının filmi demek daha doğru olabilir. Ana tema olmasa da bir dokunuş ve selâm duruş var işçi sınıfına. Öyküyü bir sınıfa dahil etmekten çok bir insana adamak vardı kafamda ve o zaman yine Zeynep’e döndüm. Ondan ayrılmamaya karar verdim. Ama otobüsteki insanlar ve onların daha yoldayken yorgun olmaları.’

 

Ercan Kesal ise; ‘Çok tanımadığım bir şeydi. Psikolojik katmanları fazlasıyla zengindi. Doğrusu cumartesi günleri yanından geçip gittiğim, üzüldüğüm ama çok da derinlemesine vakıf olmadığım bir dertti, Türkiye'nin derdiydi. Ama sadece bunu anlatmıyor, politik bir ajitasyon peşinde değil. O insanın kendi vicdani hesaplaşması, insan olarak bu hayattaki yerine ilişkin bir senaryoydu. Onun için çok ilgimi çekti. O karakterin peşinden gitmek, onu anlamaya ve yaratmaya çalışmak çok çekti beni’ diyor oynadığı karakter için. 

 

Fatih Akın Cennetteki Çöplük için; ‘Çamburnu'nda yapacak bir şey kalmadı. Ama gelecekte buna benzer projeler var Doğu Karadeniz'de çevre görevlileri aynı mekanizmaya devam etmek istiyorlar.  Bu film belki kamuoyunun yardımı ile beraber bir hareketlilik yaratabilir, bir tartışma yaratabilir. Sivil toplum azınlıktan çoğunluğa geçebilir’ dedi. 

 

Doğa için doğanın içinde pedal çeviren ve filmlerin içindeki kostümlere yönelen filmler ile bu sene 49.su yapılan Antalya Altın Portakal Film Festivali değerlendirmesi ve bu yıl üçüncüsü yapılacak Malatya Film Festivali programı da bu ayın dosyalarında... 

 

Paul Giamatti  ve Kate Mara bu sayının portre konukları… Türk sinemasının nabzını tutan “Sindrella”, “Diziden TV.ye” köşesi, DVD.ye adanmış ayrıntılı bir DVD tanıtımı,  kısa filme eğilen “Uzun Filmin Kısası”, belgeselin anatomisi “Zamanın Ruhu”… 

 

Eleştiri, vizyon, pek yakında, albümler, kitaplar, festivaller… Hepsi ücretsiz sinema dergisi Cinedergi’nin yeni sayısında.

 

www.cinedergi.com

 

 

Etiketler: cinedergi, kasım

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter