Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Cannes Film Festivali'nin Yeni Tarihi Açıklandı!

Cannes Film Festivali'nin Yeni Tarihi Açıklandı!

2021 Cannes Film Festivali'nin yeni ve kesin tarihleri resmi olarak açıklandı. Devam eden Covid-19 salgınının ortasında, geleneksel tarih olan mayıs ayında festivalin düzenlenip düzenlenemeyeceğine ya da festivalin ikiye bölünme ihtimaline dair haftalarca süren spekülasyonlara son verilmiş oldu. Festivalin, beklendiği gibi yaza ertelendiği açıklandı

 

Festival, ilk olarak açıklanan 11-22 Mayıs tarihleri ​​yerine, artık 6-17 Temmuz 2021 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek. Cannes, çarşamba günü öğleden sonra kısa bir açıklamayla kararını duyurdu: “Geçen sonbaharda duyurulduğu üzere, Festival de Cannes küresel sağlık durumunun nasıl geliştiğine bağlı olarak tarihlerini değiştirme hakkını saklı tutuyordu. Başlangıçta 11-22 Mayıs 2021 tarihleri ​​arasında planlanan Festival, bu nedenle şimdi 6 Temmuz - 17 Temmuz 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek."

 

Karar, Avrupa ve Kuzey Amerika'da aylardır süren Covid-19 salgınının ne zaman hafiflemeye başlayacağı konusunda devam eden belirsizliğin ortasında geldi. Avrupa'nın çoğu şu anda bazı bölgelerde önümüzdeki haftalarda kısıtlamaların daha da sertleşeceği beklentisiyle bir tür kilit altında yaşıyor. Fransa'da hükümet şu anda üçüncü bir ulusal tecrit getirilmesi ve önümüzdeki günlerde bir karar alınması gerektiğini düşünüyor. Ülke şu anda, mümkün olduğunda evden çalışmaya teşvik edilen ve okullar şu anda açık olmasına rağmen 18.00'de ulusal sokağa çıkma yasağı uygulanan kısmi bir tecrit altında yaşıyor.

 

Cannes Film Festivali, geçen yıl, tarihinde ilk kez düzenlenmedi ve yarışma seçkisi için belirlenen filmler başka festivallerde ve online gösterimlerde izleyicilerle buluştu. Eğer, üçüncü bir dalga gelir ya da aşılar beklenen olumlu sonuçları getirmezse festivalin ve benzer organiasyonların bir kez daha ertelenmesi ya da çoğunluğunun tamamen online olarak düzenlenmesi büyük bir ihtimal olarak masada duruyor. 

Etiketler: cannes

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter