Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Brillante Ma Mendoza ve Kim-Ki Duk İstanbul’a Geliyor!

Brillante Ma Mendoza ve Kim-Ki Duk İstanbul’a Geliyor!

Bu yıl 7. yaşını kutlamaya hazırlanan Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, 18 Ekim’de başlıyor. Türkiye ve dünya sinemasının en yeni örneklerini İstanbullu sinemaseverlerle buluşturacak festivalin bu yılki onur konukları Filipinli yönetmen Brillante Ma Mendoza ve Güney Koreli usta yönetmen Kim-Ki Duk.

 

Jüri Başkanı Brillante Mendoza’dan Masterclass Etkinliği!


Dopdolu film seçkisiyle sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanan festivalde jüri başkanlığı yapacak olan usta yönetmen, 22 Ekim Salı günü sinema meraklılarıyla deneyimlerini paylaşacak.

Murat Tırpan’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek olan masterclass etkinliği Akademi Beyoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşecek. 17:00 – 18:30 saatleri arasında gerçekleşecek olan etkinlik ile usta yönetmen, hem sinemaseverlerle bir araya gelecek hem de 2005’ten bu yana filmografisine eklediği 31 proje ile edindiği deneyimleri aktaracak. Filmlere bakışı hakkında; “Yönetmenin, filminde iddialı olmadan gerçekte ne söylemek istediğini gösterip göstermediğine dikkat ediyorum.” diyen Mendoza ile sinemaya farklı bir bakış kazanmak isteyen sinemaseverler, masterclass etkinliğini kaçırmamalı!

Cannes Film Festivali’nin Yarışma bölümünün gedikli katılımcılarından olan usta yönetmen, bugüne dek Berlin Uluslararası Film Festivali’nden Venedik Film Festivali’ne dek pek çok prestijli festivalde seyircilerinin karşısına çıktı. “Kınatay” filmiyle Cannes’dan En İyi Yönetmen ödülünü kazanan Mendoza, 3 kez de Altın Palmiye adaylığı elde etti.

 

Usta Yönetmen Kim Ki Duk Sinemaseverlerle Buluşuyor!

18 Ekim’de başlayacak ve 25 Ekim’e kadar devam edecek olan 7. Boğaziçi Film Festivali Güney Kore Sineması’nın usta temsilcisi Kim-Ki Duk’u sinemaseverlerle buluşturuyor. 1996 yılında başladığı sinema kariyeri boyunca 32 yapıma imza atan usta yönetmen, Bosphorus Film Lab kapsamında özel bir Master Class düzenleyecek. Festivalin Artistik Direktörü Emrah Kılıç moderatörlüğünde düzenlenecek olan etkinlik, 24 Ekim Perşembe günü 18:00 – 19:30 saatleri arasında, Feriye Sineması’nda gerçekleşecek.

Berlin, Venedik, Cannes gibi üst düzey sinema festivallerinden ödüllerle dönen usta yönetmen Kim Ki Duk, 23 senesini verdiği sinema sektörüne dair bilgilerini katılımcılarla paylaşacak ve kaçırılmaması gereken bir deneyim sunacak. Sinemada çeşitliliğin önemli isimlerinden biri olan yönetmen, Güney Kore Sineması’nın önde gelen isimlerinden biri olarak, Türkiye’deki seyircilerine evrensel sinemanın önemini bir kez daha hatırlatıyor. 

Festivalden Onur Ödülü alacak olan yönetmenin festival kapsamında özel bir retrospektifi de izleyicilerle buluşacak. “The Net” ve “Pieta” filmlerinin yanı sıra Berlin Film Festivali’nde de yer alan “Human, Space, Time Human” filmi de Türkiye’de ilk defa gösterilecek.

Akademi Beyoğlu ve Feriye Sineması’nda gerçekleşecek olan etkinliklere katılım sınırlı sayıda ve ücretsiz olacak. Başvurular www.bogazicifilmfestivali.com web sitesindeki özel etkinlikler bölümünde yer alan kayıt formu doldurarak yapılacak.

Festival, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Kurumsal İş Ortağı TRT, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı ve Kurumsal İletişim Ortağı Türk Medya’nın destekleriyle düzenleniyor.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter