Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Ankara Film Festivali'nin jüri üyeleri belli oldu!

Ankara Film Festivali'nin jüri üyeleri belli oldu!
Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından bu yıl 25.si düzenlenecek Ankara Uluslararası Film Festivali’nde jüriler ve yarışma filmleri belli oldu.

Halkbank Ana Sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri ile düzenlenen ve 5 – 15 Haziran tarihleri arasında yapılacak festivalde, ulusal uzun film, kısa ve belgesel dallarında ödül veriliyor. 

 

Bu yılki Ulusal Film Yarışması’nın jürisi yönetmen Tayfun Pirselimoğlu, oyuncu Belçim Bilgin, oyuncu Mert Fırat, öğretim üyesi Dr. Ali Karadoğan ve Yunanlı ünlü görüntü yönetmeni Andreas Sinanos’tan oluşuyor. “Ulusal Uzun Film Yarışması” jürisi şu ödülleri verecek: En İyi Film, ilk filmlere verilen Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi Özgün Müzik, En İyi Kurgu, En İyi Ses Tasarımı. 

 

İlk uzun filmleriyle Ulusal Uzun Film Yarışması’na katılmış sanatçılara verilecek ödüller ise şöyle sıralanıyor: Umut Veren Yeni Yönetmen, Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu, Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu, Umut Veren Yeni Senaryo Yazarı ödülleri.

 

Ayrıca, Ayla Kambur, Ahmet Gürata ve Kerem Sanatel’den oluşan Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) jürisi de dernek adına “En İyi Film Ödülü” verecek.

 

ULUSAL UZUN YARIŞMA FİLMLERİ

Yarışma için başvuran 35 filmin arasından seçilen 10 film ise büyük ödülü almak için mücadele edecek. Yarışma filmleri şunlar:

1. Kusursuzlar: Yönetmen: Ramin Matin Oyuncular: Esra Bezen Bilgin, İpek Türktan Kaynak, İbrahim Selim, Mehmet Ali Nuroğlu, Suna Selen, Melih Düzenli

 

2. Cennetten Kovulmak: Yönetmen: Ferit Karahan Oyuncular: Ezgi Asaroğlu, Rojin Tekin, Jülide Kural, Gülistan Acet, Bünyamin Kavrut, Aziz Çapkurt, Mirza Metin, Alan Ciwan, Hilmi Demirer, Yavuz Çetin

3. Mavi Dalga: Yönetmen: Zeynep Dadak & Merve Kayan Oyuncular: Ayris Alptekin, Onur Saylak, Barış Hacıhan, Albina Özden, Nazlı Bulum, Begüm Akkaya, Sefa Tokgöz, Fehime Seven, Derya Durmaz, Cüneyt Yalaz, Sude Aslantaş

4. Bi Küçük Eylül Meselesi: Yönetmen: Kerem Deren Oyuncular: Farah Zeynep Abdullah, Engin Akyürek, Ceren Moray, Onur Tuna

5. Şarkı Söyleyen Kadınlar: Yönetmen: Reha Erdem Oyuncular: Binnur Kaya, Philip Arditti, Kevork Malikyan, Deniz Hasgüler, Vedat Erincin, Aylin Aslım

6. Bir Varmış Bir Yokmuş: Yönetmen: Kazım Öz Oyuncular: Saim Çalar, Gamze Çalar, İsmehan Çalar, Şemsihan Çalar, Ferhat Çalar, Dilber Çalar, Derya Çalar, Recep Mertoğlu, Cengiz Kanat

7. Daire: Yönetmen: Atıl İnanç Oyuncular: Fatih Al, Nazan Kesal, Erol Babaoğlu, Selen Uçer

8. Gözümün Nuru: Yönetmen: Hakkı Kurtuluş & Melik Saraçoğlu Oyuncular: Melik Saraçoğlu, İsmail Saraçoğlu, Bilgin Saraçoğlu

9. Özür Dilerim: Yönetmen: Cemil Ağacıkoğlu Oyuncular: Güven Kıraç, Sema Poyraz, Köksal Engür, Deniz Denker, Gökhan Kıraç

10. Üç Yol: Yönetmen: Faysal Soysal Oyuncular: Kristina Krepela, Nik Xhelilaj, Turgay Aydın, Faketa Salihbegovic, Rıza Akın, Alma Terzic.

 

ULUSAL KISA FİLM

Festivalin “Ulusal Kısa Film” yarışmasında, “Kurmaca”, “Deneysel” ve “Canlandırma” dallarında yarışacak 57 filmi, Bülent Özkam (akademisyen), Rezan Yeşilbaş (oyuncu-yönetmen), Berrin Balay (akademisyen), Natali Yeres (oyuncu), Tufan Taştan’tan (yönetmen) oluşan jüri değerlendirecek.

Ön elemeyi geçerek yarışmaya hak kazanan filmler şöyle belirlendi:

 

KURMACA:

- Patika (Onur Yağız) - Veda (Mehmet Şafak Türel) - Adem'in Hikayesi (Sinan Sertel) - Tabu (Mehmet İrfanoğlu) - Kapsül (Yakup Tekintangaç) - Pepûk (Özkan Küçük) - Suret (Cüneyt Karakuş) - Bir Maç Günlüğü (Deniz Özden) - Sadece Tek Bir Gün (Tunç Şahin) - Sükût Suikasti (Sertaç Selvi, Murat Onur Öner) - Çaput (Şenol Çöm) - Dün Bugün Yarın (Anıl Kaya) - Connect (Volkan Karagül) - Senaryosuz (İlke Keleşoğlu) - Ziazan (Derya Durmaz) - Çöpler ve Köpekler (Alper Kocatepe) - Baba (Soner Sert) - Nar Zamanı (Cevahir Çokbilir) - Ağrı ve Dağ (Hasan Serin) - Boş Köy (Hakan Hücum) - Metro Köleler (Metin Akça) - Welat (Vatan) (Nazif Coşkun) - Mami (Eren Uğur) - Afra (Alper Altuğ, Göksel Demir) - 8 Ay (Hüseyin Aydın Gürsoy) - Bayram Harçlığı (Serpil Altın Urkan) - His/Siz (Caner Menemencioğlu) - Çok Uzun Bir Hikayenin Tam Ortası (Ertuğ Tüfekçioğlu) - Bekir (Sertaç Selvi) - Kader (Esin Özbanazı) - Son Kuşlar (Ahmet Ferah) - Doğuda Kaybetmek (Süleyman Arda Eminçe) - Qêrîn (Çığlık) (Bilal Bulut) - Şafak Vakti (Pınar Yorgancıoğlu) - Siyah (Ali Aktemur) - Göz (Onur Otacı, Murat Kandemir) - Ezan (Hatice Aydoğdu)

DENEYSEL:

Mükemmel Bir Gün (Oğuzhan Kaya) - Drink The Gloom (Yiğit Kalyoncu) -Natürmorg (Bilgi Diren Güneş) - Nükleer Başlıklı Kız (Caner Özdemir) - Ziman (Gündüz Sevdi) - Rea (Kerem Akbaş) - Pudrasız (Umut Subaşı) - Olağan Maktul Halleri (Burkay Doğan) - Militarizmin Sanayisi (Yusuf Özal Çelik)

CANLANDIRMA:

Tornistan (Ayçe Kartal) - Leke (Güven Şahinkanat) - Kafa (Koray Sevindi) - Durak (Serdar Çoyuk, Buğra Uğur Sofu) - Oxygen (Murat Kılıç) - Deniz Feneri (Ferhat Zengin) - Yalnızlığın Dayanılmaz Ağırlığı (Gözde Sukmenyıldız) - Çığlık (Alper Durmaz) - İki Ağaç (Tuğba Özer) - Nereye Gittiklerini Söylemediler (Vahit Sarıtaş) - Secret Memories (Ersin Kozan)

 

BELGESEL FİLM YARIŞMASI

Mehmet Eryılmaz (yönetmen), Dilek Gökçin (yönetmen), Kurtuluş Özgen (yönetmen-akademisyen), Tülin Erarslan (yönetmen), Özgür Doğan’dan (yönetmen) oluşan jüri ise “Belgesel” dalında yarışması için seçilen 11 filmi değerlendirecek.

Ödül için yarışacak filmler şöyle belirlendi:

1457 Ankara (Halil Yetiş) - 33 Yıllık Direniş, Berfo Ana (Veysi Altay) - Boğaziçi Balıkları (Burak Dal, Bahriye Kabadayı Dal) - Çupriya (Mustafa Çetin) - Elveda İstanbul (Dieter Sauter) - Eveeet … Kaç Kişiyiz Bugün? (Özge Erdem) - Hay Way Zaman (Nezahat Gündoğan) - Taşkafa Bir Sokak Hikayesi (Andrea Luka Zimmerman) - Tepecik Hayal Okulu (Güliz Sağlam) - Yürümek (Deniz Şengenç) - Zarok (Muhammet Beyazdağ)

Festivalde toplam 27 ödül dağıtılacak. Ödüller, festivalin kapanış günü olan 15 Haziran akşamı Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonu’nda düzenlenecek bir törenle sahiplerine verilecek. Gecede, yarışmalara katılan filmlerin yönetmen ve oyuncularının yanısıra yine sinema ve sanat dünyasından ünlü konuklar da yer alacak. 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter