Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Altın Portakal alkışlarla başladı!

Altın Portakal alkışlarla başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 56.sı gerçekleşen Antalya Altın Portakal Film Festivali, dün gece Kapalı Spor Salonu’nda yapılan Açılış Töreni ile başladı. Selma Güneri, Ahmet Mekin ve Can Kolukısa’ya ödüllerinin verildiği gecenin unutulmaz anlarından biri de, festivalin bu yılki afişini süsleyen Türkan Şoray’ın sahneye çıktığı an oldu. Ulusal Yarışmalar’ın geri dönüşünün kutlandığı geceye, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Valisi Münir Karaloğlu Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek’in yanı sıra Zeki Demirkubuz, Mert Fırat, İdil Fırat, Şebnem Bozoklu, Oktay Kaynarca, Onur Ünlü, Hazar Ergüçlü, Ceyda Düvenci, Cengiz Bozkurt, Olgun Şimşek, Füsun Demirel, Gülsen Tuncer, Tayfun Pirselimoğlu, Defne Yalnız, Serdar Orçin, Hande Yalnız, Selin Şekerci, Gökhan Keser gibi sinema ve televizyon dünyasından bir çok isim katıldı.

 

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali, dün gece Antalya Spor Salonu’nda gerçekleşen Açılış Töreni ile başladı. 10 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen gece, piyanist Anjelika Akbar’ın mini konseriyle başladı.

 

Muhittin Böcek: “Altın Portakal tarihi değerdir”

Ceyda Düvenci ve Yekta Kopan’ın sunuculuğunda gerçekleşen gecenin açılışını ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yaptı. Böcek konuşmasında, iki yıl sonra adresine geri dönen Altın Portakal’ın sinemamızın en önemli tarihi değerlerinden biri olduğunu belirtti ve “56 yıldır bizi ışığı altında toplayan Altın Portakal, hiç şüphesiz ki sinemamız ve onun bileşenleriyle daha anlamlıdır. İşte bu düşüncelerle çıktığımız yolda önceliğimiz de festivalimizi ‘özüne döndürmek’ oldu. Korteji yeniden hayat bulan, kimliğini geri kazanan ve birçok yeniliğe imza atan Antalya Altın Portakal Film Festivali, sinemamızın gözbebeği olmaya ve uluslararası alanda gücünü artırmaya devam edecek. Çıktığımız bu yolda, sözümüzü yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

 

Mehmet Nuri Ersoy: “Ortak yönetimler yakınlaşıyor”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı konuşmada, festivalin sinemamızdaki önemini vurguladı ve şunları söyledi: “Yarım asrı geride bırakan bir sanat geleneği olarak Antalya Altın Portakal Film Festivali Türkiye'nin en önde gelen sanat organizasyonlarından biridir. Sinema akılda kalıcı ve uzun süreli etkisiyle bilgi ve düşüncenin aktarımına benzersiz bir başarı sağlamıştır. Bu güç, bugün dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu toplumların birbirini tanıması ve anlaması konusunda çok değerli bir yere sahiptir. Dünya sinemasından seçilmiş konuklar ile sinemacıların bir araya getirildiği bu tür organizasyonlar ortak yönetimleri birbirine yakınlaştırmaktadır.” Ersoy ayrıca,  “Sinema alanında yeni kanun uygulama detaylarında yer alan üç yönetmeliğin sektörümüze ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

 

Can Kolukısa: “Aldığım en büyük ödül”

Gecenin ödüllerinden ilki, Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği’nin (ÇASOD) hem sinema hem de tiyatroda başarılı bir kariyere sahip olan bir oyuncuya sunduğu ödülün iki yıl sonraki ilk sahibi Can Kolukısa oldu. Ödülünü oyuncu ve Cumhuriyet gazetesi yazarı oğlu Emrah Kolukısa’nın elinden alan Can Kolukısa yaptığı konuşmada, “Bu gece benim için muhteşem bir gece. Aldığım en özel ödüllerden biri bu oldu. Bu ödülü oğlumun elinden almak benim için ayrı bir mutluluk. Yıldırım Önal gibi bir ustanın anısına bana layık görülen bu ödül aldığım en büyük ödüldür. Bir ikinci büyük ödül de Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin yeniden başlamasıdır” dedi.

 

Ahmet Mekin: “Yeşilçamcı olarak teşekkür ederim”

Bu yıl iki isme verilen Onur Ödülleri’nden ilki; “Düğün”den (1973) “Selvi Boylum, Al Yazmalım”a (1977), rol aldığı sayısız klasik ile sinemamızın en önemli jönlerinden ve karakter oyuncularından biri olan Ahmet Mekin’in oldu. Ödülünü Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Muhittin Böcek’in elinden alan sanatçı, “Antalya Film Festivali bizler için çok değerli. Eski bir Yeşilçamcı olarak, sinemamızın arkasında durduğu için Başkan Böcek’e ve festival yönetimine çok teşekkür ederim” dedi.

 

Selma Güneri: “Yarım asır seyircimle geçti”

Gecenin son ödülü ise, “Bitmeyen Yol” (1965), “Ben Öldükçe Yaşarım” (1965) ve Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü aldığı “Son Kuşlar” (1966) filmlerinin unutulmaz oyuncusu Selma Güneri’nin oldu. Ödülünü Mehmet Nuri Ersoy ve Muhittin Böcek’in elinden alan sanatçı şunları söyledi: “Bu heykelciği ilk aldığımda on beş yaşındaydım. Altın Portakal’da aldığım bu ikinci ödül beni de şaşırttı ve çok heyecanlandırdı. Harika yıllardı ve yarım asır geçmiş. O yarım asır nasıl geçti bilmiyorum ama sizlerle geçti. Sizlerin sevgisiyle, ilgisiyle, saygısıyla, alkışlarıyla geçti. Ben bu akşam elli yılın saygısını ve minnetini sunmak istiyorum sizlere.” 

 

Türkan Şoray: “Sinema bir mucizedir”

Gecenin unutulmaz anlarından biri de, bu yılın afişini süsleyen efsane oyuncu Türkan Şoray’ın sahneye gelişinde yaşandı. Uzun ve dinmeyen alkışlarla karşılanan Türkan Şoray, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Türkiye Sineması için bir gurur olduğunu söyledi ve “Antalya’da festivalin kokusu başka hiçbir yerde yaşanmaz. Ben de yıllar önce, ilk ödülümü burada almıştım. Sinema bir mucizedir, insanları birbirine kaynaştırır. İnsanların hayatına dokunur” dedi.

 

Gecenin konukları

Zeki Demirkubuz, Mert Fırat, İdil Fırat, Şebnem Bozoklu, Yusuf Sezgin, Umut Sezgin, Onur Ünlü, Hazar Ergüçlü, Cengiz Bozkurt, Olgun Şimşek, Füsun Demirel, Gülsen Tuncer, Reis Çelik, Tayfun Pirselimoğlu, Oktay Kaynarca, Defne Yalnız, Serdar Orçin, Hande Yalnız, Cemal Hünal, Fırat Koç, Selin Şekerci, Gökhan Keser, Burcu Güneş gibi sinema, televizyon ve müzik dünyasından birçok ismin katıldığı gece, Candan Erçetin’in Yeşilçam şarkılarını yorumladığı senfonik konser ile sona erdi.

 

Korteje halk sevgisi

Dün ayrıca, festivalin geleneksel Kortej Yürüyüşü de yapıldı. Sıcağa rağmen binlerce Antalyalının ilgisiyle karşılanan 6 kilometrelik kortejde, sinema ve televizyon dünyasından yıldız isimler Antalyalıları selamladı.

 

Biletler biletix’te

Türkiye’nin en köklü film etkinliği olan Antalya Altın Portakal Film Festivali, 56. kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 26 Ekim’de başlayacak ve “Öze Dönüş” temasıyla gerçekleşecek olan festivalde, 29 ülkeden, 69 yönetmenin, toplam 66 filmi gösterilecek. Biletlerin biletix’te satışa sunulduğu festivalin açılış ve kapanış törenleri Kapalı Spor Salonu’nda yapılırken, gösterimler de Antalya Kültür Merkezi’ndeki (AKM) Aspendos Salonu ve Perge Salonu’nda ve Migros AVM’de bulunan Cinemaximum’un 6. ve 7. salonlarında gerçekleşecek.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

Köpekle Kurt Arasında Moskova Film Festiv...

Köpekle Kurt Arasında Moskova Film Festiv...

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ BAŞLADI!

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ BAŞLADI!

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter