Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Altın Koza’da onur ödülleri verildi

Altın Koza’da onur ödülleri verildi
Adana Altın Koza Film Festivali’nde Yaşam Boyu Onur Ödülleri bu yıl usta oyuncular Ediz Hun ve Perihan Savaş ile yapımcı Abdurrahman Keskiner’e verildi

 

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce bu yıl 17-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 19’uncu Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali başladı. Festivalde ünlü yönetmen Fatih Akın’ın ‘Cennetteki Çöplük’ adlı belgesel filminin Türkiye’deki ilk gösterimi gerçekleştirildi. Büyük ilgi gören galaya filmin görüntü yönetmeni ve oyuncularıyla birlikte katılan Fatih Akın, Adana’yı çok merak ettiğini, çünkü Yılmaz Güney’i çok sevdiğini söyledi.

 

Festival kapsamında geleneksel olarak dağıtılan Yaşam Boyu Onur Ödülleri, bu yıl usta oyuncular Ediz Hun ve Perihan Savaş ile yapımcı Abdurrahman Keskiner’e verildi.

 

Merkez Park Amfi Tiyatro’da düzenlenen ve Adanalı ünlü oyuncu Caner Cindoruk’un sunduğu törene Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı ve üyeleri Ferzan Özpetek, Zeynep Atakan, Nurgül Yeşilçay, Nejat İşler, Hasan Saltık ile Rutkay Aziz, Nuri Alço, Yusuf Sezgin, Yılmaz Köksal gibi onlarca ünlü isim, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ve çok sayıda davetli kırmızı halı üzerinde yürüyerek geldi.

 

Jüri Başkanı Ferzan Özpetek “Daha iki film izledik, her gün 3 film izleyeceğiz. Çok heyecanlıyız” derken, görüşleri sorulan Nurgül Yeşilçay ise “Başkan ne diyorsa o” diyerek törene katılanları güldürdü.

 

‘ANNELER AĞLAMASIN’

Ödülünü almak için kürsüye çıkan Perihan Savaş: “Çok heyecanlı, çok mutluyum, çok sevinçliyim ama bir o kadar da  üzgünüm. Ben sanatçıyım ama bir anneyim. Artık anneler ağlamasın. Ne olur artık annelerin yüreklerini ağlatmayalım” dedi.

 

Dün başlayan 19’uncu Altın Koza Film Festivali, pazar gününe kadar sürecek. Çeşitli paneller, söyleşiler, oturumlar, sergiler ve atölyelerin de düzenleneceği festivalde 238 film, 10 sinema salonunda gösterilecek.     

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter