Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Affleck'in "Argo"su Londra'da!

:: Videolar Affleck'in "Argo"su Londra'da!
İran Devrimi sırasındaki gerçek bir hikayeyi konu alan ve çekimlerinin bir bölümü İstanbul'da geçen 'Argo' filminin Londra galası yapıldı. Londra Film Festivali kapsamında düzenlenen filmin galasına başrol oyuncusu ve yönetmeni Ben Affleck, Bryan Cranston ve John Goodman katıldı.

 

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Westend Odeon Sinema’da düzenlenen galada, medya mensuplarının sorularını yanıtlayan ünlü aktör Türkiye’de film çekmek ister miydiniz?’ sorusuna ’Evet isterdim’ yanıtını verdi. Galanın yapılacağı sinema önünde saatler öncesinden toplananlar filmin oyuncularından imza almak için birbirleriyle yarışırken yıldızlar kırmızı halıya vardığında izdiham yaşandı.

 

FİLM İÇİN AYASOFYA’NIN AMPÜLLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

 

Filmde bazı sahnelerin çekildiği Ayasofya Camii’nde iyi görüntü alabilmek için Ayasofya’daki ampüller değiştirilmişti.

 

1979 yılındaki İran devrimi sırasında gerçek bir rehine krizini konu alan filmin bazı sahneleri Balat, Etiler ve Eminönü’nde çekildi. Amerika-Türkiye ortak yapımı olan filmin yapımcılığını Ben Affleck, George Clooney ve Grant Heslov üstleniyor.

 

FİLMİN KONUSU

 

Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada hükümetleri 1979 İran Devrimi sırasında Amerikan Büyükelçiliği’nde rehin tutulan 6 Amerikalı diplomatı kurtarmak için iş birliği yaparlar. Hükümetler İran’ı 6 rehinenin 'Argo’ adlı bir filmin çekimi için etrafı keşfeden kamera ekibinin üyeleri olduğunda inandırırlar. Rehineler ülkelerine sahte kimliklerle geri dönmeyi başarırlar. Bu yıl 56’ncısı düzenlenen Londra Film Festivali’nde aralarında Türkiye ortak yapımı 'Argo’ ve Sarajevo’nun Çocukları’ olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden 200’e yakın film gösteriliyor. Festival, 21 Ekim’de sona erecek.

Etiketler: argo, ben affleck

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter