Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

7. KAYSERİ FİLM FESTİVALİNİN YARIŞMA BAŞVURULARI SONA ERDİ…

7. KAYSERİ FİLM FESTİVALİNİN YARIŞMA BAŞVURULARI SONA ERDİ…

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle, Anadolu Sinemacılar Derneği tarafından düzenlenen 13-16 Kasım 2019 tarihleri arasında Kadir Turna direktörlüğünde gerçekleştirilecek olan 7. Kayseri Film Festivali’ne başvurular sona erdi.

 

Ulusal Uzun Metraj, Kısa Kurmaca ve Belgesel Film yarışmalarının yapılacağı festivale bu yıl ulusal uzun metraj dalında 25, kısa kurmaca dalında 350, belgesel film dalında ise 115 film başvuru yaptı.

 

Finalist filmlerin 5 Kasım 2019 tarihinde yapılacak basın toplantısı ile duyurulacağı festivalin Direktörü Kadir Turna kısa kurmaca ve belgesel film dalında kendi rekorlarını kırdıklarını dile getirirken, ulusal uzun metraj yarışma dalında ikinci yıllarının olmasına rağmen 25 uzun filmin başvurmasının gurur verici olduğunu dile getirdi. Sinema emekçilerinee daha fazla destek vermeye gayret gösterdiklerini ifade eden Turna, festivale kıymet verip başvuru yapan tüm film sahiplerine teşekkürlerini sundu.

 

En iyi ulusal uzun metraj filme 30.000 TL, en iyi kısa kurmaca filme 5.000 TL, en iyi belgesel filme ise 5.000 TL olmak üzere toplam 40.000 TL ödül dağıtılacağı Altın Çınar Ödülleri 16 Kasım’da gerçekleşecek gala gecesinde sahiplerini bulacak.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

Köpekle Kurt Arasında Moskova Film Festiv...

Köpekle Kurt Arasında Moskova Film Festiv...

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ BAŞLADI!

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ BAŞLADI!

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter