Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

29. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ TANITIM FİLMİ YAYINLANDI!

:: Videolar 29. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ TANITIM FİLMİ YAYINLANDI!

19-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 29. Ankara Uluslararası Film Festivali tanıtım filmi yayınlandı! 

 

Festival posterinden esinlenerek tasarlanan tanıtım filminde, kameralı insanın bozkırdan, kente ve en sonunda sinema salonuna gidişini görüyoruz. Bozkırın ortasında yalnız bir ağaç gibi, bulunduğu ortama renk getiren kamera insan Ankara Uluslararası Film Festivalini temsil ediyor. Köklerini bulunduğu toprakların sinemasından ayırmadan çıktığı yolculukta kült filmlerden sahnelerle karşılaşıyor. Kış Uykusu, Susuz Yaz, Bisiklet Hırsızları, Easy Rider ve Leon filmlerinden temsili sahneler kameralı insanın kadrajına takılıyor. Kente ulaşan kameralı insan, festival aracılığıyla dünya sinemasının evrensel değerleriyle buluşuyor.

 

Tanıtım filminin yaratıcıları Bahadır Yazıcı, Uğur Erbaş ve Kayahan Kaya’nın filme dair ifadeleri şöyle: “Film festivalleri vizyonda gösterilme ihtimali düşük filmleri izleyiciye sunarken, bir yandan filmin içindeki karakterleri de kentte misafir eder. Festival boyunca izlediğimiz filmler ile evrensel bir kültürel genişleme hissederiz. Sanki oyuncular her an karşımıza çıkacak ve biz de kendi kadrajımızla onları görecekmişiz gibi… Tanıtım filmi bu düşünceyle ortaya çıktı. Umarız Ankara Uluslararası Film Festivali’nin vizyonunu yansıtabilmeyi başarmışızdır.”

 

Festival programında 55 ulusal ve uluslararası uzun metrajlı, 19 belgesel ve 84 kısa film yer alıyor. Berlinale, Viennale, Cannes, Toronto, Locarno, Tribeca, Sundance, Hamburg, Rotterdam ve San Sebastián gibi uluslararası film festivallerinden filmlerin yer aldığı festival kapsamında 181 yönetmenin 158 filmi bulunuyor. Festivalde konuk sinemacıların katılacağı söyleşilerden, Festilab atölyelerine birçok özel etkinlik de gerçekleştirilecektir.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter