Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

"Zuzula" – Cin Kovanına Çomak Sokmak

:: Videolar "Zuzula" – Cin Kovanına Çomak Sokmak
(2.0/10)
Üye: Gizem Şimşek
Filmde yer alan oyunculuklar da başarısız ve yapay. Filmde yer alan karakterlerin tepkileri olması gereken doğal refleks ve davranışlardan fazlaca uzak. Normal hayattaki insanların vereceği doğal tepkilerin yoksunluğu ile oyunculukların ekstra yapaylığı birleşince film izleyiciyi kendinden bir hayli uzaklaştırıyor.

Vidd Film'in yapımcılığındaki ikinci korku film olan Zuzula'nın yönetmen koltuğunda Lanet: Uyanış'tan tanıdığımız Kemal Özdemir bulunuyor. Filmin senaristliğini de üstelenen Özdemir'e, görüntü yönetmeni olarak yine Evren Eren eşlik ediyor. Filmin başrollerinde Canan Ünal, İnanç Akbulut, Fatih Selim Emek, Tuğba Şakar ve Seçil Koçak yer alıyor.


 

Filmin konusuna gelirsek; aşk romanlarıyla ün yapmış yazar Vildan, kariyerinde verimsiz bir dönemden geçmekte, yetkin eserler ortaya çıkarmakta zorlanmaktadır. Yayıncısının önerisiyle tarz değiştirerek bir gerilim romanı yazmaya karar verir ve kentten uzakta bir dağ evine yerleşir. Ancak bu köyde tuhaf ve tedirgin edici olaylar yaşanmakta, hepsi de herkesin meczup diyerek kendi haline bıraktığı Çoban Ali ve ailesinin etrafında yoğunlaşmaktadır.

 

Filmin senaryosu ve diyaloglar oldukça basit hazırlanmış. Vildan adlı karakterin çoğu diyaloğu ise telefonla konuşuyor olduğundan ve karşıdaki ses oldukça anlaşılmaz geldiğinden monoloğa dönüşmüş durumda. Kısa film olması muhtemel hikaye ise gereksiz uzunluktaki, izleyiciyi oldukça sıkan sahnelerle anlamsız bir biçimde uzatılmış. Arı kovanına çomak sokmak deyimi ya da bir yazarın en iyi silahının kalemi olması gibi metaforlar Zuzula'da adeta görselleştirilmiş. Filmde yer alan cinleri harekete geçiren durum, kütük kenarındaki yuvaya kadının çomak sokması ve akabinde eşek arılarının etrafa dağılması olarak gösteriliyor. Kadının gece dışarıdan gelen seslere karşı savunma silahı ise, birçok korku filminin aksine bıçak ya da tabanca yerine elinde bulunan kalem. Zuzula'da birçok sahne cin gözünden çekilmeye çalışılmış ancak oldukça başarısız sonuçlanmış. Perdelerin dantellerinden kuru otlara değin birçok nesnenin arkasından çekilen bu görüntüler yapay, amatörce, göz yorucu ve gereksiz derecede de uzun. 


 

Filmin kurgusunda ise, ciddi devamsızlıklar bulunuyor. Birkaç sahne sonra ortaya çıkacak daha doğrusu hediye edilecek olan muskanın, sahneler önce kadının boynunda görünmesi ya da kapının çalınması sonucu siyah tişörtle yataktan kalkıp kahverengi başka bir tişörtle kapıyı açması gibi birçok detay ve devamsızlık hatası göze çarpıyor. Flashback sahneleri için farklı bir filtre, vs. kullanılmaması aynı sahnenin kurguya yanlışlıkla tekrar eklenildiği izlenimi uyandırıyor. Vidd Film'in yapımcılığındaki ilk filmde yapılan hatalar bu filmde de aynen devam ediyor. Dolayısıyla Lanet: Uyanış'ta olduğu gibi, Zuzula'da da ses kayıtlarında ve ses miksajında ciddi sorunlar bulunuyor. Diyalogların cızırtılı ve dış sesin çok baskın kaydedilmiş olması filmin izlenilirliğini güçleştiriyor.


 

Filmde yer alan oyunculuklar da başarısız ve yapay. Filmde yer alan karakterlerin tepkileri olması gereken doğal refleks ve davranışlardan fazlaca uzak. Normal hayattaki insanların vereceği doğal tepkilerin yoksunluğu ile oyunculukların ekstra yapaylığı birleşince film izleyiciyi kendinden bir hayli uzaklaştırıyor. Filmdeki korku maalesef sessizlikten ani sese geçişlerle yaratılan reflekse dayalı koltuktan zıplatma efektleriyle sağlanmış. Bu durum da seyircinin korkmasına ya da şaşırmasına engel oluyor. Sonuç olarak Zuzula, amatör Türk korku filmlerinin arasındaki yerini hızla alıyor.

 

Twitter.com/gizsimsek

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter