Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

Türkiye’nin yeni Zeki-Metin’i!!!

Türkiye’nin yeni Zeki-Metin’i!!!
Yazar: Fırat Sayıcı 70’li ve 80’li yıllara damga vuran Türk sinemasının usta iki oyuncusu, Zeki Alasya ve Metin Akpınar, ülke sinemamızda nadir görülen komedyen ikililerindendi.

Ertem Eğilmez ustanın büyük katkılarıyla kitlelerin beğenisini kazanan Zeki-Metin ikilisinin günümüzdeki karşılığı olarak artık rahatlıkla Ahmet Kural ve Murat Cemcir’i gösterebiliriz.

 

Filmin kısaca konusu şöyle… Sivaslı Tarık ve Letonyalı Nugesha’nın aynı ülkede çalışabilmek için acilen evlenmeleri gerekir. Ancak damadın babası İsmail için, düğünün mutlaka dört dörtlük olması gerekmektedir. Sivas’da düğün gelenekleri ağır olmasına ve İsmail’in de imkânlarının dar olmasına rağmen bu düğün er geç olmalıdır. Fikret ve Çetin gelinlik ve düğün salonu peşine düşerken, Saffet’in payına da düğünün sanatçısını bulmak düşer. İsmail’in büyük küçük tüm dostları bu zorlu düğün için seferber olacaktır.

 

Aslen kısır bir fikre sahip olsa da, “Çalgı Çengi” ve “İşler Güçler” hayranlarının büyük desteğiyle kısa sürede iyi bir gişe yapan “Düğün Dernek”in serüveni devam etmekte. Bu yazı yazıldığında ortalama 4 milyona yakın kişi filmi izlemişti bile. Bunda sadece Ahmet Kural ve Murat Cemcir değil, filmin yazanı/yöneteni Selçuk Aydemir’in de büyük payı var. Aydemir’in kıvrak zekası, mizah konusunda muadillerinin çok ilerisinde olduğunu birkaç yıldır kanıtlıyordu zaten. Rasim Öztekin, Devrim Yakut, Barış Yıldız, Ulaş İnan Torun, Zerrin Sümer, Şinasi Yurtsever ve (kısa da olsa rol verdikleri için güzel bir vefa örneği gösterilen) Kemal İnci filmin renk katan diğer unsurları.

 

Ahmet Kural ve Murat Cemcir’e gelince; tek tek ele alındıklarında da yetenekleriyle göz dolduruyorlar, kabul. Ancak bir araya geldiklerinde içlerindeki canavar öylesine coşuyor ki, sağladıkları dört dörtlük uyum, ekrandan/perdeden dörtnala koşuyor seyircinin üstüne. Tıpkı Zeki-Metin ikilisinin yıllar önce yakaladığı ve kitleleri peşinden koşturan bu uyumun daha uzun yıllar Ahmet-Murat ikilisine de yarayacağını düşünüyorum. 

 

Küçük şehirde, taşrada yaşayan ve kendine has özellikleriyle ülke genelinde tanınan Sivas’lı karakterler çok iyi yansıtılmış perdeye. Kendi adıma Sırrı Süreyya Önder’i perdede bir kez daha görmek güzeldi. Onun sakin tavırlarla rol kesmesi her zaman mutlu ediyor seyirciyi. Ancak tüple Fikret’i dövdükten sonra Fikret’in minibüste başına gelenler salonu kesintisiz kahkahaya boğdu. Ki ben de uzun zamandır bu kadar gülmemiştim. O ne oyunculuk!

 

Filmin ortaya çıkardığı bir durum daha var. 2013 yılında çok komedi filmi girdi vizyona. Ancak birçoğu iş yapmadı. Bu film ise komedinin kalitesini biraz yükseltince bile seyirciyi avucuna aldığını bir kez daha gösterdi. Bu gidişle Düğün Dernek Şubat’a dek kalır salonlarda. Ancak sevilen ikilinin hayranları yeni başlayacak dizi ve “Çalgı Çengi 2” için sabırsızlanmaya başladı bile. Bekliyoruz…

 

twitter.com/firatsayici

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter