Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

THE LAST 5 YEARS - Son beş yıl

:: Videolar THE LAST 5 YEARS - Son beş yıl
(5.0/10)
Üye: Emine Akbay
The Last 5 Years her ne kadar müzikal film kategorisinde yerini almış olsa da, fazlasıyla sıradanlaşmış senaryosu ile sınıfta kalmayı hak eden bir yapım. Aslında filmin en büyük kozu olan müziklerin ön planda olması gerekirken ne yazık ki orda bile çuvallayarak beklenilenin oldukça altında kalıyor.

The Last 5 Years (Son 5 Yıl), Not: Seni Seviyorum ve Muhteşem Yaratıklar gibi filmlerde yarattığı romantizm ile kendisini kanıtlamış olan Richard LaGravenese bu defa yönetmenliğin yanında filmin senaristliğini de üstleniyor. Filmin müziklerini yapan besteci Jason Robert Brown,  hikayenin ana temasına kendi hayatından esintilerini katmış olsa gerek ki  deneyimsizlikleri senaryo da fazlasıyla belli oluyor.


Filmin hikayesi iki karakter üzerinden ilerliyor. Jamie Wallerstein, umut vaat eden, yetenekli ve kariyerinde yükselişe geçmiş olan bir roman yazarıdır. Cathy Hyatt ise, oyunculuk kariyerinde sorunlar yaşayan, hırslı genç bir aktristtir. Birliktelik yaşayan bu ikilinin hayatları, Jamie’nin son romanıyla edebiyat dünyasında başarılı yakalaması ve Catthy’nin müzikal oyunlarda ayakta kalmaya çalışarak hayatına devam etmesiyle değişir. Filmi izlerken istemeden aslında alışıla gelmiş bir aşk hikayesinin içinde buluyoruz kendimizi. Bir yazar olarak hedeflemiş olduğu en uç noktaya gelen Jamie, şöhretin vermiş olduğu sarhoşluğun içinde dolanırken, hedefi Broadway’de sahneye çıkmak olan Cathy’nin şansı ise sevgilisi kadar yaver gitmiyor maalesef. Jamie’yi kıskanmasıyla başlayan alışılagelmiş ilişki problemlerinin üstüne şöhretin farklı basamaklarında verdikleri mücadele de eklenince ikilinin arasında büyük sıkıntılar ortaya çıkmaya başlıyor.


 

The Last 5 Years  her ne kadar müzikal film kategorisinde yerini almış olsa da, fazlasıyla sıradanlaşmış senaryosu ile sınıfta kalmayı hak eden bir yapım. Aslında filmin en büyük kozu olan müziklerin ön planda olması gerekirken  ne yazık ki orda bile çuvallayarak  beklenilenin oldukça altında kalıyor. Basit yazılmış diyalogların filmin melodik parçalarıyla bütünlük sağlamamasından dolayı müzikal olarak adlandırılan film neredeyse bir şiir dinletisi haline bürünüyor. Hem konunun klişe oluşu, hem de müziklerinin umut vaad etmediğini düşünecek olursak gözlerimizi filmde ki oyunculuklara çevirmek zorunda kalıyoruz. Cathy Hyatt rolünde izlediğimiz Anna Kendrick, filmin kayda değer oyunculuğunu yerine getiren tek kişi diyebilirim. Böylesine basit bir senaryo karşısında bile yetenekleri sayesinde elinden gelenin fazlasını yaptığını görmek çok zor değil. Fakat kendisi bir müzik fenomeni olmasına rağmen müzikal temalı  filmlere fazla bulaşmaması kariyeri açısından daha iyi olur diye düşünüyorum. Ayrıca Kendrick’in partneri Jeremy Jordon’la aralarındaki uyumsuzluk ve onun kendine has mimik bazlı sıkıntıları film boyunca oldukça göze batıyor.


Ama bu kadar olumsuzluğun yanında filmin görselliğine, sahne geçişleri ve montaj tekniklerine söz söylemek yanlış olur. İşlenen senaryonun bayatlığı yüzünden bunun gibi olumlu yapılanmalar yine de filmin başarısını kurtarmaya yetmediği gibi izleyiciye de pek umut vaad etmiyor.

Sonuç olarak, izleseniz bir şey kazanmayacağınız, izlemezseniz de bir şey kaybetmeyeceğiniz The Last 5 Years , sıradan bir müzikal olarak sinema dünyasındaki yerini almış bulunuyor.  

 

Twitter.com/crasulla

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter