Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

SEKERAT: SON – Kapı kimin için çalıyor?

:: Videolar SEKERAT: SON – Kapı kimin için çalıyor?
(5.0/10)
Üye: Gizem Şimşek
Film hayalet ve lanetli evi korku unsuru olarak kullanarak ilerlerken, oldukça iyi tasarlanmış bir gerilim atmosferi de aynı paralellikte yer alan Seda ve kocası arasında yaşanıyor. Bu gelgitlerin paralel yansıması oldukça başarılı ve filmin psikolojik derinliğini de destekliyor.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Şeyda Şen'in yaptığı, yapımcılığını Fark Film'in üstlendiği Sekerat: Son'un görüntü yönetmenliğinde ise Aşkın Sağıroğlu bulunuyor. Filmin müziklerini birçok korku filminin müziklerini hazırlayan Hayko Cepkin üstlenmiş. Filmin başrollerinde Meltem Miraloğlu, Batuhan Aydar, Almila Kuruoğlu, Reyhan İlhan ve Esra Harmanda bulunuyor.


 

Ressam olan Seda'nın, daha önce yaşadığı travmalara ek olarak kocası Hakan ile evliliklerine dair yaşadığı sorunların eklenmesi, kullanmakta olduğu psikiyatrik ilaçları arttırmasına neden olur. Kocasıyla yabancılaşan ve günlerinin neredeyse tamamını evde tek başına geçiren Seda, zamanla kendini gerçekle hayalin birbirine karıştığı bir yaşamın içerisinde bulur. Evde gördüğü ve onu sürekli rahatsız eden hayaletler ve ortada dolanan küçük bir kız çocuğu, evliliklerini çok daha büyük bir sıkıntıya sokmaya başlar.

 

Film hayalet ve lanetli evi korku unsuru olarak kullanarak ilerlerken, oldukça iyi tasarlanmış bir gerilim atmosferi de aynı paralellikte yer alan Seda ve kocası arasında yaşanıyor. Bu gelgitlerin paralel yansıması oldukça başarılı ve filmin psikolojik derinliğini de destekliyor. Seda karakterine odaklanarak ilerleyen filmin senaryosu bu bağlamda oldukça akıllıca tasarlanmış. Filmde oldukça iyi düşünülmüş detaylar mevcut.  Görüntüler, çekim ve kurgu da sanat sinemasına yeşil ışık yakıyor. Ancak filmi yürütmesi gereken, neredeyse filmin %95'inde kadrajdan çıkmayan Meltem Miralooğlu'nun oyunculuğu oldukça yapay. Miraloğlu'nun her sahnede teatral bir üslup tercih etmesi, izleyiciyi sürekli filmden koparıyor ve karakterle özdeşleşim kurulmasını önlüyor. Film belli bir noktadan sonra ise, izleyiciyi kendinden uzaklaştırdığı için sıkıcı bir hal alıyor.


 

Sekerat: Son, bazı sahnelerde klişeden oldukça uzaklaşmasına rağmen, senaryodaki devamlı değişen iniş ve çıkışlar yüzünden çoğunluğunda klişeler ağır basıyor. Filmde yer alan sorunlardan biri de, hayaletlerin makyajlarının oldukça yapay ve basit durması. Buna rağmen film, farklı bir konu üzerinden ilerlemesi ve Türk korku sinemasına yeni bir soluk getirme çabası nedeniyle izlenmeye değer bir yapım olarak diğerlerinden ayrılıyor.

 

Twitter.com/gizsimsek

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter