Popüler Sinema

Paylaş
Eleştiriler

GRANDMA - Anneanne

:: Videolar GRANDMA - Anneanne
(7.0/10)
Üye: Müge İbrikçi
Grandma, toplumun birçok kesimine aykırı gelen lezbiyenlik ve kürtaj konularına değinmesine rağmen, anlatım biçimindeki doğallıktan ötürü önyargıları kırabilen sıcak bir aile filmi.

American Pie (Amerikan Pastası, 1999) adlı gençlik filmiyle yönetmenlik kariyerine başlayan Paul Weitz, Being Flynn (2012) filmiyle baba oğul ilişkisine odaklanmıştı ve bu sefer kadın dayanışmasını anlatan Grandma (Anneanne) ile izleyici karşısına çıkıyor. Düşük bütçeli bu film, anneanne ile torununun 600 dolar bulabilmek için çıktıkları eğlenceli ama zorlu, günübirlik yolculuğa odaklanıyor.


 

Yaşlı ve genç bir insan, beraber bir şeyler paylaşmaya çalıştığında daima kuşak farkı göze çarpar. Ama Grandma filminde, Elle Reid gayet huysuz, insanlardan çok hazzetmeyen biri olmasına rağmen torunu ile sağlam bir iletişim kurabiliyor. Ona doğru sorular soruyor ve aldığı karar ile alakalı kesinlikle yönlendirme yapmıyor. Sadece gerekli parayı bulabilmek ve bir nevi torununa karşı görevini yerine getirebilmek adına aslında pek istemese de, geçmişinde bazı insanlardan yardım istiyor. Eli boş dönse bile pes etmiyor ve daha zorlu yolları denemeye devam ediyor.


Grandma, torun Sage’in sorununun çözülebilmesi için maceraya atılmış olan Anneanne Elle’nin geçmişte yapmış olduğu daha büyük hatalara oldukça yer veren bir film. Elle, para bulmaya çalışırken geçmişiyle yüzleşiyor ve ortaya çıkan gerçekler sayesinde torunuyla aralarında sıkı bir bağın temellerini atıyor. Hayata karşı olan güçlü duruşunu ise, hem torununa hem de kızına geçirmeyi başarıyor.


 

Sözünü sakınmayan ve torunundan daha çılgın olan anneanneyi canlandıran, sıklıkla komedi filmlerinde boy gösteren Lily Tomlin, filmin kesinlikle yıldızı ve 76 yaşında olmasına rağmen gayet enerjik bir performans sergiliyor. Elle’nin torununu genç oyuncu Julia Garner, kızını ise Marcia Gay Harden canlandırıyor. Harden’ın, film boyunca adı sürekli anılan despot anne imajını, kısa sürede gayet inandırıcı bir oyunculukla yerine getirmiş olduğunu da eklemek gerekir.


Grandma, toplumun birçok kesimine aykırı gelen lezbiyenlik ve kürtaj konularına değinmesine rağmen, anlatım biçimindeki doğallıktan ötürü önyargıları kırabilen sıcak bir aile filmi. Bireylerin birbirini, yaptıkları seçimlerden değil davranışlarından dolayı yargıladığı Grandma filmi, küçük insanların büyük sorunlarını anlatan bağımsız filmlerden hoşlananlar için ideal bir seçenek.

 

Twitter.com/mugeibrikci

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter