Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Serap Paköz Müge Anlı’ya karşı direnebilir mi?

Serap Paköz Müge Anlı’ya karşı direnebilir mi?
Üye: Drama Queen Sümer Ezgü ile olan evliliğnden, boşanmasından, ayrıldığı halde eski eşinin soyadını kullanmaya devam etmesinden, gündüz kuşağında yaptığı küsleri barıştırma,kayıpları bulma, bütün bunları yaparken konuklarını azarlamasıyla, hatta açık saçık sorular sormasıyla(bu yüzden ATV’ye ceza da kesilmişti diye hatırlıyorum)tanıdığımız Serap (şimdiki soyadıyla) Paköz, geçen yıl ATV’de gündüz kuşağında yaptığı ve daha sonra yayından kaldırılan programı Yeniden Başlayalım bugün (14 Ocak) Fox TV’de sabah kuşağında yeniden başladı!

 

Saat 10:00’da yayına giren Yeniden Başlayalım, yine aynı saatte ATV’de yayınlanan Müge Anlı’nın sunumuyla Müge Anlı ile Tatlı Sert programıyla çakışıyor. Anlı, bir dönem magazin programı sunuculuğu yaptıktan sonra karşımıza kayıpların bulunduğu, cinayetlerin çözümlendiği bir programla çıktı. Senelerdir gündüz kuşağı izleyicisinin ilgiyle izlediği, Müge Anlı’nın adeta dedektif gibi iz sürerek neredeyse suçüstü yaptığı, sorduğu zekice ve nokta vuruşu diyebileceğim sorularla programına çağırdığı konuklarını çoğu zaman köşeye sıkıştırdığı ve zaten bu süreç sonunda da pek çok suçlunun onun ve ekibinin sayesinde bulunabildiği, tutuklandığı pek çok olaya tanık olduk. Program yıllar içinde öyle başarılı oldu ki, Türkiye’deki tüm Polis Merkezlerinde, Jandarma Karakollarında takip edilmeye, program kayıtları olay incelemeleri için bu kurumlarca istenmeye başlandı. Bunun yanı sıra Anlı’nın ihtiyacı olan illerde Ödev Evleri açması, programa mail ya da mektupla ulaşan öğretmenlerin okullarındaki ihtiyaçlarına kulak verip geri dönüşler yapması, yine programa aslında başka bir sebeple katılan konuklardan durumunu kötü gördüğü kimselere yardımlarda bulunmasıyla da izleyicinin kalbinde taht kurdu. Program zaman zaman eleştirilere maruz kalsa da, kimilerinin alay konusu olsa da ‘samimi’ şekliyle, Anlı’nın ‘gerçek’liğiyle yıllardır izlenmekte. Programı takip etmediğini(hani şu meşhur ‘’ben belgesel izliyorum’’cular var ya) söyleyenlerin ‘gizli gizli’ izlediklerini de (bundan eminim) hesaba katarsak reytingi oldukça yüksek bir iş olduğunu söyleyebilirim.

 

 

Sadede gelmek isterim ki; hal böyle olunca, zamanında ATV’de tutunamayan Serap Paköz ve Yeniden Başlayalım, Fox’ta da yeniden başlarken bitebilir. Hatta bence daha bugün başlamışken ‘bitti’ bile! Her şeyden öte, Müge Anlı’nın ekrandaki samimi duruşu ve onu izleyicisinin sahiplenişiyle zaten karşısına kim gelirse gelsin, gelenin fazla direnemeyeceği çok belli!

 

 

 

Deniz Uğur’la Film Gibi…

 

 

Sinan Çetin’in bundan birkaç yıl evvel yaptığı bir program vardı. Birbirinden bir şekilde ayrı düşmüş kimseleri barıştıran bir program. Taraflar birbirleri hakkındaki düşüncelerini bir sinema salonunda koltuklara oturup perdeden izliyorlar. Ben programı çok ‘geyik’ bulmuştum. Zaten başkaları da herhalde benim gibi buldu ki pek fazla izlenmedi Film Gibi ve bitti. Sinan Çetin’in ‘düşmeye başladığı’ (bir televizyon izleyicisi olarak ben böyle üşünüyorum) zamanlardı sanırım o vakitler.

 

 

İşte şimdi bu program, en son Adını Feriha Koydum’da oynayan Deniz Uğur moderatörlüğünde  Star TV’de yeniden başlayacak. Bakalım Uğur belki de Film Gibi’ye ‘uğur’ getirir.

 

 

Kısacık…

 

 

Hülya Avşar’lı Odeabank reklamı baydı. Avşar çok şeker ama reklam hem ‘çakma’ ürün tanıtımı gibi olmuş, hem de sanki ‘banka reklamı’ değil de Hülya Avşar’ın yeni başlayacak programının tanıtımı gibi filan olmuş.

 

 

Uğur Yücel…Çok severim. Kitap yazdı, Yağmur Kesiği. Kitap ve yazarlık üzerine sorulan soruya; ‘’yazı üzerine konuşmamın haddim olmadığına inanıyorum’’ cevabını vermiş! Seni ‘neden’ bu denli çok sevdiğimi bir kez daha anladım.

 

 

Yapımcı Şükrü Avşar demiş ki: ‘’Yavaş yavaş sektör kendini bulacak, daha kaliteli yapımlar öne çıkacak. Daha yolun başındayız’’. Hala ‘umut’ var yani?

 

 

Türk televizyon dizi sektöründen hala umutlu olanlara tavsiye: Her akşam 2 doz BBC Kanal’daki dizilerden herhangi biri. Üstelik de Türkçe altyazılı!

 

 

 

Drama Queen


 

twitter.com/yazmakiyigelir


 

Diğer yazıları için tıklayınız

 

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter