Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

“Sinemada Korku ve Din: 2000 Sonrası Amerikan ve Türk Filmlerinde Cin Unsurunun Çözümlemesi” Kitabı Çıktı!

“Sinemada Korku ve Din: 2000 Sonrası Amerikan ve Türk Filmlerinde Cin Unsurunun Çözümlemesi”   Kitabı Çıktı!
Popüler Sinema sitesinin yazarlarından Gizem Şimşek'in Sinemada Korku ve Din: 2000 Sonrası Amerikan ve Türk Filmlerinde Cin Unsurunun Çözümlemesi adlı kitabı aynı zamanda bir ilk olma özelliği de taşıyor.

 

Sinemada Korku ve Din: 2000 Sonrası Amerikan ve Türk Filmlerinde Cin Unsurunun Çözümlemesi, Pales Yayınları etiketiyle yayımlandı. Gizem Şimşek’in kaleme aldığı kitap, 2000 sonrası Türk Sineması’nda yükselişe geçen korku türünün en çok kullandığı unsur olan cin konusunu inceliyor. Çalışmada; Batı’da ve özellikle ülkemizde yoğun olarak kullanılan cin imgesinin, ortaya çıkma nedenleri ve kullanım biçimleri eleştirel kuram ve göstergebilimsel yöntemle incelenmiş. 


 

Korku kavramından korkunun sanata yansımalarına, korku imgeleri ve bu imgelerin dine yansımalarından dinlerde yer alan cin unsurunun analizine, korku sinemasından korku sinemasının politik söylemine, Türk korku sinemasının gelişiminden Amerikan Sineması'nda yer alan oryantalist cin imgelerine değin birçok yönden Amerikan ve Türk korku sinemasının irdelendiği bu çalışma, aynı zamanda 2000 sonrası Türk Korku Sineması üzerine Türkiye’de yayımlanan ilk kitap olma niteliği taşıyor.


Sinemada Korku ve Din: 2000 Sonrası Amerikan ve Türk Filmlerinde Cin Unsurunun Çözümlemesi, Gizem Şimşek, Pales Yayınları, 368 Sayfa.


(ISBN: 978-605-9319-01-0)

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter