Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

"Selvi Boylum Al Yazmalım" mahkemelik oldu

"Selvi Boylum Al Yazmalım" mahkemelik oldu
Ali Özgentürk, reklam filminde “Selvi Boylum Al Yazmalım”ın sloganını izinsiz kullandığı gerekçesiyle Vakıfbank’a dava açtı.

 

Türk sinema tarihinin efsane filmlerinden “Selvi Boylum Al Yazmalım”ın senaristi Ali Özgentürk, Türkan Şoray’ın rol aldığı reklam filmi nedeniyle Vakıfbank’a tazminat davası açtı. İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Özgentürk, filmin “Sevgi emektir” sloganının reklamda izinsiz olarak kullanıldığı gerekçesiyle bin lirası maddi, 6 bin lirası da manevi olmak üzere toplam 7 bin lira tazminat talep etti. Reklamı tesadüfen televizyonda gördüğünü belirten Ali Özgentürk, kendisinden izin istenmediğini, ancak istenseydi de sloganının reklamda kullanılmasına onay vermeyeceğini söyledi: “Bir gün evde televizyon seyrederken, ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ın görüntü ve diyaloglarının bulunduğu Vakıfbank’ın reklam filmi karşıma çıktı. Öyle şaşırdım ve üzüldüm ki... Çünkü bu reklam için benden hiçbir izin alınmadı. Zaten izin isteseler de vermezdim, çünkü halka mâl olmuş bir filmin reklam ve pazarlama ürünü olarak kullanılmasına karşı çıkardım. Türkiye’ye mâl olmuş, sinema tarihine geçmiş bu filmin diyaloglarını ben yazdım. Ama Vakıfbank reklamını bu diyaloglar üzerine kurmuş, üstelik benden izin almadan, emeğimi hiçe sayarak. Ben de tazminat davası açtım, hakkımı sonuna kadar arayacağım.”

 

Asya ile İlyas’ın aşkı  

 

Cengiz Aytmatov’un romanından uyarlanan, Atıf Yılmaz’ın yönettiği 1976 yapımı “Selvi Boylum Al Yazmalım”ın senaryosunda Ali Özgentürk’ün imzası var. Türkan Şoray ve Kadir İnanır’ın başrol oynadığı film, köylü kızı Asya ile kamyon şoförü İlyas’ın aşkını anlatıyor.      

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter