Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

EGEART KISA FİLM YARIŞMASI SONUÇLANDI!

EGEART KISA FİLM YARIŞMASI SONUÇLANDI!
Ege Üniversitesi 6.Uluslararası EgeArt Sanat Günleri kapsamında bu yıl üçüncü kez kısa film yarışması düzenlenmiştir. İletişim Fakülteleri ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin öğrencilerineaçık olan yarışma, kurmaca ve belgesel kategorilerinde yapılmıştır. “Farkında Olmak ve Hoşgörmek” temalı yarışmaya çeşitli üniversitelerden 63 film başvuru yapmıştır.

 

Yrd.Doç.Dr. Nazım Ankaralıgil, Araş.Gör.Murat Aytaş, Araş.Gör.Halit Kartal’dan oluşan ön izleme jürisinin değerlendirmesi sonucunda, aşağıda listelenen filmler ön elemeyi geçerek 11 Aralık 2015 tarihinde toplanan jüri önünde ilk üçe girmek için yarışmıştır;


Egeart Kısa Film Yarışması kapsamında, önelemeyi geçen yukarıdaki filmler arasından her iki kategoride de “en başarılı üç filmi seçmek üzere” bir araya gelen Jüri Üyeleri şöyledir;


 

1.      Prof. Dr. Aytekin CAN /Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-TV ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi

2.      Prof. Dr. Konca YUMLU /Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-TV-Sinema Bölümü Öğretim Üyesi

3.      Prof. Dr. Nezih ORHON /Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi, Sinema ve TV Bölümü Öğretim Üyesi 

4.      Prof. Dr. Lale KABADAYI / Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-TV-Sinema Bölümü Öğretim Üyesi

5.      Yrd. Doç. Dr. Zühal Çetin ÖZKAN / Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Film Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi 

6.      Yrd. Doç. Dr. Dilek Tunalı / Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Film Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi

7.      Yrd. Doç. Andreas TRESKE / Bilkent Üniversitesi, İletişim ve Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi

                 Jüri Üyelerinin oybirliğiyle aldığı karar sonucunda “kurmaca ve belgesel” dalında ödül alan filmler:

 

                 Kurmaca Dalında:


1. “Bir Zamanlar Bir Köyde” - Yönetmen: Mustafa Koçoğlu / İstanbul Üniversitesi 

2. “Olta” - Yönetmen: Metin Yeler / Selçuk Üniversitesi 

3. “İğne Deliği” - Yönetmen: Oğuz Anbarlı / Maltepe Üniversitesi

 

Belgesel Dalında:


1. “İstanbul’un Sesi” - Yönetmen: Gökhan Öcal / Selçuk Üniversitesi 

2. “Yalnızlık Çağı” -Yönetmen Mehmet Ali Sevimli /Selçuk Üniversitesi 

3. “Ali Değil Ari Komutanım” - Yönetmen: Deniz Özden/ Beykent Üniversitesi



 

“Kurmaca” dalı jüri başkanı Yrd.Doç.Dr. Dilek Tunalı, ödül alan filmlerin dereceye girme gerekçelerini şöyle açıklamıştır:


Birincilik Derecesi: Tüm sinema tutkunlarının ve film yapmaya çalışanların temel kaygısını doğal ve gerçekçi bir dille aktardığı için Maltepe Üniversitesi'nden Oğuz Anbarlı, İğne Deliği adlı filmiyle üçüncülük derecesine değer bulunmuştur.

 

İkincilik Derecesi: Doğal oyunculuk, gerçekçi yaklaşım ve dramaya belgesel yaklaşımıyla Selçuk Üniversitesi'nden Metin Yeler, Olta adlı filmiyle ikincilik derecesine değer bulunmuştur.

 

Üçüncülük Derecesi: Kurmaca kategorisinde yarışan, İstanbul Üniversitesi'nden Mustafa Koçoğlu'nun Bir Zamanlar Bir Köyde isimli filmi; kamera, ışık gibi teknik anlamda biçimsel yeterliliği; temasal süreklilik açısından dramatik yeterliliği ve günümüz Türkiye'sine ilişkin bir alt okuma imkanı yarattığı için birincilik ödülüne değer görülmüştür.

“Belgesel” dalında dereceye giren filmlerin gerekçesi,Jüri Başkanı Prof.Dr.Aytekin Can tarafından şöyle açıklanmıştır:

 

Birincilik Derecesi: Sinematografisi, müzik kullanımı, ritmik kurgusu, az bilinen bir konuyu yeniden ele alması ve iyi araştırılması nedeniyle ödül, “İstanbul’un Sesi” filmiyle Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Gökhan Öcal’a verilmiştir.

 

İkincilik Derecesi: Kamera kullanımı, uzun sekanslar,doğal ses kullanımı, kurgusu ve araştırması nedeniyle ödül, “Yalnızlık Çağı” filmiyle Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Mehmet Ali Sevimli’ye verilmiştir.

 

Üçüncülük Derecesi: Araştırma konusu, kurgusu,ses düzenlemesi ve sinematografisi nedeniyle ödül, “Ali Değil Ari Komutanım” filmiyle,Beykent Üniversitesi öğrencisi Deniz Özden’e verilmiştir.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter