Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Yalan Dünya Reklam Piyasasını İhya Etti!

Yalan Dünya Reklam Piyasasını İhya Etti!
Üye: Gizem Merve Kaboğlu Bugünlerde hangi kanalı açsanız kendinizi Yalan Dünya dizisinin içinde buluyorsunuz. Tüm reklam kuşakları onlar tarafından zaptedilmiş durumda. Gelin beraber bakalım hangi Yalan Dünya oyuncusu hangi reklamlarda rol alıyor diye. Şimdiden uyarayım liste uzun...

 

 

Dizi Karakteriyle Reklamları Arşınlayanlar


Olgun Şimşek’ten başlayalım kendisi Türkiye Ekonomi Bankası’nın yüzü, dizinin de Ahmet ve Selahattin karakterlerine can veriyor kendisi. Banka reklamlarında dizideki karakteriyle boy gösteriyor Olgun Şimşek, internet bankacılığı ve kredi üzerine hazırlanan reklam filmlerinde ünlü oyuncu dans da ediyor, şarkı da söylüyor.

 

 

Uzunca bir süredir aynı firmanın farklı reklamlarında boy gösterenlerden biri de Gupse Özay. Gupse Hanım, dizide canlandırdığı Nurhayat karakterinin ses tonu ve hareketleriyle Dacia adlı otomobil firmasının reklamlarıyla hem duvarlarda hem de ekranlarda karşımızda.

 

 

Dizideki karakteriyle ürün tanıtanlardan biri de nam-ı diğer Orçun, Bartu Küçükçağlayan. Bartu Bey, Eti’nin Popkek’in yeni versiyonu Goa reklamlarında “öpüşelim mi” diye soruyor izleyiciye. Dizinin espri odağı öpüşme konusu reklamların da ana konusu...

 

 

Santral servislerinin gözdesi reklam filmlerinden birinde de diziden tanıdığımız Hakan Meriçliler başrolde, tabii Çağatay’ın kedisi Ebru ile... İkilinin 11818 santral servisi için çektiği reklam filmi uzun zamandır yayında.

 

 

Usta oyuncu, Yalan Dünya’nın anneannesi Gönül Ülkü Özcan da Doğan Yayın Holding’in internetten TV izleme platformu NetD ile ekranlarda şimdilerde.

 

Yalan Dünya’nın Reklam Sever Oyuncuları


Dizinin diğer iki oyuncusu İrem Sak ve Okan Çabalar ise bir başka reklam filminin oyuncuları. HSBC’nin yeni kampanyaları ikilinin fotoğraflarıyla göz önünde.

 

Banka demişken Yalan Dünya’nın Aslı’sı, dizinin aynı zamanda senaristi Gülse Birsel de Bonus kartın reklam yüzü. Kendisinin “Memet Bey” seslenişleri bugünlerde bir hayli popüler.

 

Sıkıldınız mı? Daha yeni başladık... Sarp Apak ile Öner Erkan da Nescafe reklamlarıyla ekranda yer buluyor. İnternette de hangi siteye tıklasanız önünüze çıkan reklamlarda ikilinin kahve keyfini görüyoruz.

 

Dizinin oyuncularından Altan Erkekli de diğer oyunculardan geri kalmış değil, usta oyuncu A101 adlı alışveriş marketinin yüzü olarak ekranda görünüyordu yakın zamana kadar.

 

Daha kim kaldı dediğinizi duyar gibiyim, Beyazıt Öztürk var mesela... Denizbank’ın yıllardır yüzü olan Öztürk’ü de listeye yazıyoruz an itibarıyla.

 

Geldik son isme... Dizinin laz karakterine can veren Ömür Arpacı da Yalan Dünya’nın reklamlarla evlerimize konuk olan isimlerinden biri. Kendisi uzun süre Nescafe’nin yüzüydü, şimdilerde ise Airfel kombinin bebek bakmayı bilmeyen acemi kombicisi olarak ekranda.

 

 

Reklamlar Yalnız Oyunculara Değil Diziye De Yarıyor


Nereye gelmeye çalışıyorsun diye sorarsanız, geçtiğimiz günlerde bir gazete Yalan Dünya’nın reklamlarda oynayan oyuncularının 50 bin ile 200 bin lira arasında değişen kaşelerle anlaşmalar imzaladığını yazıyordu. Bu haberler gündemdeyken hem bu listeyi çıkarıp arşive not düşmekte hem de aslında bu reklamların yalnızca oyuncuya kazandırmadığının altını çizmekte fayda var diye düşündüm. Yalan Dünya üzerine net bir bilgim yok ancak çoğu yapımcının dizi bütçelerinin reklamla amorti edilmesi üzerine yapılan anlaşmalarla oyuncuların yaratılan karakterlerle oynadığını reklamlardan pay aldığını bu şekilde birçok dizi karakterini reklamlarda izlediğimizi biliyorum. Yalan Dünya’da da muhtemelen bu denklem işliyor, böyle büyük prodüksiyonlu, hem sanat yönetmenliği açısından maliyetli hem de kalabalık kadrosuyla çıtayı yükselten bir işin bütçesi de sıradan komedi dizilerinin üstünde oluyor haliyle. Bu durumda oyuncuların rol aldıkları reklamlardan da karakter yaratıcısı kişi, senaryo yazarı ve yapımcı pay alıyor.

 

Dediğim gibi anlaşmaların detaylarını bilmiyorum ancak muhtemelen dizi devam ettikçe bu diziden daha pekçok ismi reklamlarda göreceğiz, görmek zorundayız. Ancak uyarmadı demeyin... Ne tarafa dönsem dizi karakterlerini görmekten bıktım usandım, karakterler antipatikleşmeye sürekli bir şeyler pazarladıkları için samimiyetsiz gelmeye başladı ki bir komedi dizisi için bu antipatikleşme pek hayra alamet değil. Umarım bir tek ben antipati duyuyorumdur, izleyici çıtanın üstündeki bu komedi dizisini izlerken benim gibi karakterlere yabancılaşmıyordur zira o reklamlar insanı diziden soğutur! 

 

 

Gizem Merve Kaboğlu

 

twitter.com/gizemkaboglu

 

Diğer yazıları için tıklayınız

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter