Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Lale Devri Dizisinin Yasak Aşk Meyveleri

Lale Devri Dizisinin Yasak Aşk Meyveleri
Üye: Gizem Merve Kaboğlu Lale Devri yıllardır ekranda, iyisi kötüsü elbette tartışılır ancak oldukça başarılı ve takdir edilesi bir iş olduğu kesin. Senaryo konusunda da belki yaratıcılık için değil ama izlenilebilir kılma ve heyecanı ayakta tutma konusunda senaristleri alkışlamam gerek. Söylemeden edemeyeceğim nokta ise aynı klişeler üzerinden hikayenin uzadıkça uzaması.

 

Evlilik kurumuna saygı duyalım sorumluluğunda bir yazar olmadığımı bilenler bilir, umurumda bile değil evliliğin “meşru” sayılma durumu. Ancak amiyane tabirin tam yeri “gayrimeşru” denilen çocuklar Lale Devri’ni doldurmuş durumda. Bana sorarsanız çocukların meşruiyetinden şüphem yok, zira ilişki meşruiyetini evliliğe dayandırmıyorum neyse konumuz bu değil. Dizide aynı entrikalarla hikayenin sürdürüldüğünün en net kanıtı bu çocuk meselesi.

 

Nasıl derseniz, şimdi özenle sizler için örnekleri sıralayacağım. Şimdiden uyarayım, bu satırlar size biraz karışık gelebilir:

 

Çınar’ın amcası babası çıktı


Dizinin ana karakteri Çınar, gerçek babasının amcası olduğunu geçtiğimiz sezon öğrendi. Necip Bey’in bir diğer çocuğu Tibet ise geçtiğimiz bölümde diziye “merhaba” dedi. Tibet’in Necip’in avukatının sekreteriyle olan ilişkisinden olduğu yeni yeni aydınlandı. İki evlilik dışı çocukla Necip Bey, Lale Devri’nin en çapkın karakterinden biri, diğeri ise Zümrüt Hanım.

 

Zümrüt’ün velet-ül zina evlatları


Gelelim Zümrüt Hanım’ın (günümüz moda şarkılarından alıntıyla) yediği nanelere… Zümrüt Taşkıran’ın Haluk adlı bir adamdan iki çocuğu olduğunu öğrendik yaklaşık 5 bölüm önce.  Evliyken Haluk Bey’le ilişki yaşayan Zümrüt Hanım, Yeşim ile Kerem adlı iki çocuğunu Haluk Bey’den dünyaya getirmişti. Diziye adını veren, Lale ise Zümrüt Hanım’ın eşinden olan çocuğuydu aman karışmasın.

 

Lale Devri’nin yasak aşk meyveleri bitmiyor


Dizinin yan karakterlerinden (Toprak’ın eski eşi) Sıtkı’nın da şarkıcı bir kadından evlilik dışı çocuğu olduğunu birkaç bölüm önce gördük. Şimdilerde başka bir kadınla evli olan Sıtkı da çocuğunu ortada bırakmayarak yanına alan o hatır bilen babalardan…

 

Kim kimin çocuğu çıkacak az sonra…


Toprak’ın bir diğer eski kocası Ahmet’in de dizinin yeni karakterlerinden (Zümrüt’ün yardımcısı) Azra’nın eski aşkı olduğu ortaya çıkıyor şimdilerde. İster misiniz, Azra’nın da Ahmet’ten çocuğu olduğu yıllar sonra açığa çıksın! Bu ihtimali beni delicesine korkutuyor, zira böyle giderse dizinin meşhur altyazılarında “Kim kimin çocuğu çıkacak az sonra” yazılarını göreceğiz.

 

Biri bana Lale Devri’ni nasıl bilirsin derse şimdilerde vereceğim cevap çok daha net: “Evlilik dışı ilişkiler ağı ve sonradan ortaya çıkan çocuklarla yürüyen bir hikaye.” Aslında senaryo ekibine de hak vermiyor değilim, izleniyor ki yazıyorlar, hepten pembe diziye dönen Lale Devri’nde döngü sürekli başa sarıyor ancak kimse şikayetçi değil. Kanal reyting alıyor, yapımcı yeni bölümü garantiliyor, herkes para kazanıyor, izleyici sürekli aynı şeyleri izlemesine rağmen hala hikayeden heyecan duyuyor. Bu da bir başarı, belki yaratıcılık harikası değil ancak kesinlikle nadir görülen bir başarı ürünü… Yalnız şu da bir gerçek, dizinin ilişki haritasını çıkarsam benzersiz bir entrika ağı olur kesin!

 

 

Gizem Merve Kaboğlu

 

twitter.com/gizemkaboglu

 

Diğer yazıları için tıklayınız

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter