Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Behzat Ç.’yi kim yazıyor?

Behzat Ç.’yi kim yazıyor?
Üye: Drama Queen Size de olur mu? Bazen bir şey akıl edersiniz, ortaya atarsınız fikrinizi, beğenilir ve yapılır, sonra da nedense sizin esameniz bile anılmaz. Başka birileri sahiplenir ortaya çıkan işi veya durumu her ne ise. Bazen de sahiplenilmese bile bir şekilde diğer isim kalır akıllarda ve siz bu duruma içten içe bozulursunuz.

 

 

Behzat Ç.’yi ilk yayınlandığı zamanlarda ilgiyle izliyordum ama daha sonra kanalının ve gününün değişmesiyle uzaklaştım diziden. Emrah Serbes’in  ‘Her Temas İz Bırakır’ isimli romanından uyarlanan ve Ercan Mehmet Erdem tarafından senaryolaştırılan Behzat Ç.’nin senaristi çoğu kişi tarafından Emrah Serbes sanılıyor. Dizinin bitiminde akan jenerikte de Eser: Emrah Serbes, Senaryo: Ercan Mehmet Erdem diye yazıyor. (tamam diziyi izlemiyorum ama araştırmasını yapıyorum tabii ki). Ama bizde baştan bazı şeyler ‘yanlış’ anlaşılınca öyle devam eder ya, düzeltmeye çalışırsın bir türlü beceremezsin, öylece devam eder yanlış. Burda da öyle olmuş işte. Ercan Mehmet Erdem tabi bu duruma içerlemiş. ‘Emrah bazı çıktığı programlarda söylemeye çalışıyor (evet ben de fark ediyorum bunu ama çağırıldıkları programlarda da sunulurken Behzat Ç.’nin senaristleri olarak söyleniyorlar)ama benim adım geçmediği zaman kızıyorum’ diyor. ‘Emrah’ın yazdığım çoğu şeyden haberi yok, alınan övgü hoşuma gidiyor ama ismim de geçerse sevineceğim’ diye dert yanıyor.

 

Kötü bir durum ama, Serbes ve Erdem’in birlikte katıldıkları programlarda ‘beraberce yazıyorlarmış’ gibi bir konuşmaları var. ‘Biz’ şu şu bölüm için şöyle şöyle çalıştık filan diyorlar. Bu durumda, siz çıktığınız programlarda birlikte yazıyor imajını veriyorsanız karşı tarafa, o zaman Behzat Ç.’nin senaristi olarak Emrah Serbes’in ismi geçtiğinde Erdem’in de bozulması biraz saçma geliyor bana. Youtube’dan açın bakın beraber katıldıkları programlara, ne demek istediğimi anlayacak, Ercan Mehmet Erdem’in ‘’bütün senaryoyu baştan sona ben yazdım’’ demesinin bir manasının kalmadığını anlayacaksınız.

 

 

Ana fikir olarak diyorum ki: Madem ki senaristi sensin bu dizinin Ercan Mehmet Erdem, buna sahip çıkacak olan da sensin. Ayrıca, Ercan Mehmet Erdem’e, senaryoyu yazma esnasında iki kişi var yardımcı olan. Onuncu bölümden sonra Erdem,  yorulduğu için kendi okulundan arkadaşı Birol Tezcan’dan yardım istiyor. Bir başka isim daha var yardım eden, o da Selcan Özgür. Bence Erdem, katıldığı programlara ya yanında Emrah Serbes’i götürmesin ya da madem ikisi çağrılıyorlar o zaman da kendisi söylesin ‘’senaristi benim’ diye ve kendisine yazma aşamasında yardımcı olan iki arkadaşının ismini de ansın. Nasıl kendisi bazı şeylere bozuluyor alınıyorsa, o iki kişi de kendi isimlerinin ‘yardımcı’ olarak anılmasından çok hoşlanacaklardır.

 

Tavsiyelerime devam ediyorum:


TV2’nin Aralık ayından itibaren her pazartesi yayınlayacağı, büyük yönetmenlere ait büyük filmler gösterisini kaçırmayın derim. Zeki Demirkubuz’dan Nuri Bile Ceylan’a, Semih Kaplanoğlu’ndan Reha Erdem’e bir çok iyi Türk yönetmenin merak ettiğiniz filmlerini her pazartesi 21:30’dan itibaren izleyebilirsiniz.

 

Ayrıca; TV2’nin yabancı dizileri ve filmleri de çok iyi. Televizyon başından kalkmayan ve film izlemeyi sevenler için alternatif olarak aklınızda olsun.

 

 

Drama Queen

 

twitter.com/yazmakiyigelir

 

Diğer yazıları için tıklayınız

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter