Popüler Sinema

Paylaş
Ekran

Babalar ve Evlatlar, Son Yaz Balkanlar, Veda…Aynı Kaderi Paylaştılar

Babalar ve Evlatlar, Son Yaz Balkanlar, Veda…Aynı Kaderi Paylaştılar
Üye: Drama Queen Televizyon, hepimizin hayatında önemli bir yere sahip. Neredeyse, vücudumuzdaki bir uzvumuz, herhangi bir organımızın uzantısı gibi. Yaşantımızın içinde ‘’olmazsa olmaz’’ bir yere sahip. Güne başlarken çoğumuzun ilk yaptığı şey, televizyonun ve bilgisayarın düğmesine dokunmak.

 

Hal böyle olunca da, tüm gününü televizyon karşısında geçirenler için gündüz kuşakları, Esra Erol’lar, Seda Sayan’lar, Saba Tümer’ler, Bugün Ne Giysem’ler önemli oluyor, izleniyor. Gündüzden akşama geçenler için bunlar, yerini dizilere bırakıyor ve işten eve gelenlerin de katılımıyla klasik ‘’dizi akşamları’’ başlıyor.

 

Haftanın günlerinin bile dizi isimleriyle anıldığı günümüzde, her yeni dizi, ilk bölümden fal tutar gibi ‘’bakalım bu tutacak mı’’ diyerek izleniyor, dizi daha bitmeden notu veriliyor. Ertesi gün sohbetlere konu oluyor, ‘’dün akşamki diziyi beğendin mi?’’ sorusu ‘’günaydın’’dan sonraki 2.cümle olarak o günkü muhabbetin açılış cümlesini oluşturuyor. Bazı dizilerin mayası tutuyor, lezzeti devamlı oluyor, bazılarıysa baştan yüzümüzü ekşitmemize sebep oluyor.

 

 

Sezon daha açılmadan bütün bu işlerin tanıtımları yapılıyor. Bizler bu dizi fragmanlarına bakarak karar veriyoruz, bazen yanılıyoruz, bazen isabet ettiriyoruz.

 

İşte benim de bu sezon tahminlerde bulunduğum, bu olur, bu olmaz dediğim 3 diziden 2’sini tutturdum. Babalar ve Evlatlar, tamamen tahminimin dışında, 4.bölümde final yaparak diziyi bitirdi. Yazık oldu, halbuki ben diziyi çok beğenmiştim:) Yer Gök Aşk’ın başrolünde oynayan Murat Ünalmış oynuyordu yine başrolde. Yer Gök Aşk onsuz devam ediyor, Babalar ve Evlatlar yayından kalktı. Ünalmış için tam bir hayal kırıklığı olmuş olmalı bu durum. Bunun yanında, dizinin sayesinde Ayhan rolünde izlediğimiz Erkan Kolçak Köstendil’i ve Mert Turak’ı tanımış olduk. İkisi de tiyatro kökenli. Kısa filmler de çeken Erkan Kolçak Köstendil, daha evvel Sakarya Fırat’ta oynamış, ben o diziyi izlemediğim için Babalar ve Evlatlar’la tanıdım onu. Bundan sonra, bu iki ismi başka işlerde göreceğimizden eminim.

 

 

Evet Babalar ve Evlatlar açılışı yaptı, sırada başrollerinde Hazal Kaya, Tuğçe Kazaz, Furkan Palalı ve Tardu Flordun’un oynadığı Son Yaz Balkanlar var. 6.bölümle birlikte Son Yaz da son bulacak ne yazık ki. Son Yaz Balkanlar’dan aslında hem izleyici hem de ekibi ümitliydi ama, diziye, gerek konusuyla, gerek çekim ekibiyle ve de gerekse ikisinin de ortak mekanda yani Makedonya’da çekilmiş olmasıyla, ‘’aşinalık’’ yaşadık izleyici olarak bizler. Benim hep dikkat ettiğim durum olan mekanlarda ışık kullanımı, kostümler ve yan rollerdeki oyuncuların  diziye renk katması da kurtaramadı Son Yaz’ı. Özellikle de, izleyicinin oyunculuğundan emin olduğu Hazal Kaya’nın ‘’tutuk’’ oynaması ve şiveyi becerememiş olması da dikkatlerden kaçmadı. Bunun yanı sıra, dizi Makedonya’da çekildiği ve bir dönem dizisi olduğu için de maliyeti yüksek bir iş oldu. Bu açıdan bakınca da harcanan paralarla birlikte Son Yaz’a da yazık oldu.

 

Şimdi de, biri son bulmuş, diğeri son bulacak 2 yapımın ardından, Ayşe Kulin’in aynı adlı romanından uyarlanan Veda, bize ‘’elveda’’ diyecek. Osmanlı’nın son günlerinde işgal altındaki İstanbul’da, bir konakta, son Maliye Nazırı ve ailesinin yaşadıklarını konu alan Veda da, Son Yaz gibi bir dönem dizisi. Kendimden yola çıkarak söylüyorum ki, söyle karşıdan bir durup da baktığımda manzaraya, diyorum ki; ‘’bence biz dönem dizilerinden sıkıldık’’. Son Yaz’a olan Veda’ya da oldu, mekan, ışık, konu, kurgu ve oyuncular iyiydi ama, tüm bunlar bizi yakalayamadı. Oysa ki Veda’da değil de, konu olarak bizi daha çok cezbedecek bir başka yapımda oynasalardı, bizi sarıp sarmalayacak çok iyi 2 oyuncu var bu dizide. Biri, bu yıl 49.su yapılan Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden 3 ödülle dönen film Zerre’de, Zeynep karakterine can veren, çoğu sinema eleştirmeninin, En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alması gerektiğini savunduğu Jale Arıkan. İlk nerde, nasıl, ne zaman dikkatimi çekti diye düşünüyorum da şimdi, Alman Stern dergisine kapak olması konu olmuştu bizde, buradan dikkatimi çekmişti ve bir de değişik yüz hatlarıyla aklımda kalmıştı. Daha sonra da Tersine Dünya ve Avcı’da oynadı. Ben, Arıkan’ı geçen sene,bir de Zenne’de izledim ve diğer oyuncu arkadaşı, şu an Uçurum’da Yaman’ı canlandıran Erdal Yıldız’la ikisine kilitlendim! 6 yaşından sonra, ailesiyle birlikte Almanya’ya göçüp orda yaşamaya başlayan Jale Arıkan, Almanya’da çok tanınan, aranan, pek çok dizide ve filmde yer almış bir oyuncu. Rus bir anneyle Türk bir babanın kızı olan Arıkan, değişik, alışılmışın dışında, ekrana yakışan yüzü ve göz dolduran, cidden iyi oyunculuğuyla bizleri mest ederken, umarım umutsuzluğa kapılıp Almanya’ya dönmez.

 

 

Veda’da dikkatimi çeken diğer oyuncu da Burak Yamantürk. Aslında İstanbul Opera ve Balesi’nde dansçı olan Yamantürk, yıllardır oyunculuk işindeymiş gibi bir his uyandırdı bende izlerken. Gerçi rolü ‘’yatakta’’ geçiyor, tüm oyunculuk performansını o yatakta sergilemek zorunda kalıyor ama, bence zaten esas ‘’o dar alanda’’ rol yapabilmek her yiğidin harcı değildir:) Yakışıklılığıyla da genç kızların dikkatini çeken Yamantürk, biraz bahtsız çıktı daha ilk dizisinden, yataktan çıkamadan Veda sona eriyor.

 

Bu kadar çok dizi varken, yeni yeni diziler arka arkaya gösterime girerken, bu sezonda yayına giren dizilerin, geçen sezondan çok izlenen dizilerin yanında çok şansı yok. Muhteşem Yüzyıl, Kuzey Güney, Suskunlar, bu akşam 2.sezona başlayan Hayat Devam Ediyor varken, yeni dizilerin yarışta belli bir dereceye ulaşması ve gönlümüzü çalabilmesi için, ‘’çok farklı’’ işler olması gerek. Kayıp Şehir, İşler Güçler ve Karadayı gibi…

 

Drama Queen

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter