Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Saklı Bahçede Aşk, Kahire Film Festivali'nde yarışıyor

Saklı Bahçede Aşk, Kahire Film Festivali'nde yarışıyor
27 Kasım- 6 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde uluslararası yarışma bölümünde yarışacak Türk filmi “Saklı bahçede aşk”, 1978 yılında Trakya’da bir dağ köyünde geçiyor.

Filmde Istranca Dağları’nda şifalı bitkiler toplayan Cennet ile yaralanmış olarak kaçıp dağlara sığınan Ertan’ın imkansız aşkı ve birbirleriyle çatışan hayat görüşleri konu ediliyor. 

 

Çarpıcı hikayesinin yanında oldukça natürel ve sakin planlara öncelik verilerek hazırlanan film, bir DSLR fotoğraf makinesiyle çekildi ve kurgu aşamasında görüntüleri özel bir teknikle güçlendirildi.

 

Yönetmenliğini Zeynep Üstünipek’in yürüttüğü filmde; Sezin Deniz, Mert Güçkıran, Şirin Öten ve İlker Elibol rol aldı. Çekimler, Demirköy’e bağlı Balaban köyü ormanlarında ve Şarköy’e bağlı eski bir Osmanlı köyü olan Güzelköy’de gerçekleştirildi ve film 2012 yılının Ağustos ayında tamamlandı. 

 

Çok düşük bir bütçeyle gerçekleştirilen filmde, öğretim görevlileri öğrencileriyle çalıştı. Öğrencilerin gerek kamera önünde gerek kamera arkasında çalıştığı film, 21 günde çekildi.  Saklı Bahçede Aşk sette görev alan herkesin ilk uzun metraj sinema çalışmasıydı.

 

Film, hiçbir kurum veya kuruluştan destek almadan sadece 10 bin dolarlık bir yapım bütçesiyle, ancak görülmemiş bir ekip dayanışması ve bilgi birikimiyle çekildi.

 

Katıldığı ilk uluslar arası festival olan 35. Kahire Film Festivali’nden yarışma için davet aldı. Saklı Bahçede Aşk, dünya prömiyerini de yine Kahire’de yapacak. Film Kahire’de dünyanın pek çok ülkesinden konuklara ve halka 5 farklı gösterimle sunulacak. 

 

Yapımcılığını Kanka Film Yapım’ın gerçekleştirdiği filmin Mayıs 2013’te Türkiye’de vizyona girmesi planlanıyor. 

 

Zor şartlarda çekimleri tamamlanan filmin yönetmeni öğretim görevlisi Zeynep Üstünipek film çekimleri sırasında yaşanan sorunları, zorlukları ve edindiği deneyimi  “Bir bağımsız filmin başına gelenler” adlı kitapta derleyerek film çekmek isteyenlerle paylaşacağını dile getirdi.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter