Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Rıza Akın üniversite öğrencileriyle buluştu

Rıza Akın üniversite öğrencileriyle buluştu
Play ÜniFilmFest’in Mersin Üniversitesi durağında ‘Saç’ filminin değerli oyuncularından Rıza Akın, ‘Türkiye Sinemasıyla Beş Çayı’nda Mersin Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.

‘Saç’ filminin gösteriminin ardından 19.00’da düzenlenen söyleşiye, salondaki izleyiciler sorularıyla katıldı. Akın, söyleşiye geçmeden önce Türk ve dünya sinemasının seçkin örneklerini gençlerle buluşturan Yapı Kredi’nin gençlere yönelik kartı Play’e ve organizasyonu gerçekleştiren İstanbul Organizasyon’a ve destek veren tüm kuruluşlara teşekkür etti. Filmin yönetmeni Tayfun Pirselimoğlu’nun da çok katılmak istediğini ancak, yurtdışında başka bir festivalde jüri üyesi olduğu için katılamadığını belirterek, selamlarını iletti. 

 

Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşide; öğrenciler ‘Saç’ filmiyle ilgili akıllarında kalan soruların yanı sıra, değerli oyuncuya sinema hayatıyla ilgili de pek çok soru yöneltti. Sorulardan en ilginci Rıza Akın’ın filmdeki karakterinin göğsünde bulunan yaranın, filmdeki taşıdığı anlamı şeklindeydi. Ancak Akın yaranın filmle ilgili olmadığını, gerçek hayatta geçirdiği bir kazadan kalan bir iz olduğunu söyledi. Bunun üzerine salonda gülüşmelerle birlikte gençler değerli oyuncuyu alkışladılar.

 

Söyleşi sırasında filmin mesajıyla ilgili bir soruya Akın; ‘kendi dünyamızda yakınlaştığımızda yanımızdakilere dokunmak yerine, TV’lere sığınıyor ve dokunmaktan kaçınıyoruz, bu yüzden içinde bulunduğumuz çağda kalabalıklar içinde dahi olsak da, İstanbul örneğinden hareket edersek aslında Dostoyevski karakterleri kadar yalnızız’ şeklinde cevap verdi.

 

Rıza Akın gençlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide karşılıklı soru cevap şeklinde uzun uzun sohbet etti ve hem filme duyulan hem de festivale gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Bir saati bulan söyleşinin ardından değerli oyuncu Play ÜniFilmFest’i öğrencilerle buluşturan tüm kurum ve kuruluşlara ve üniversite ile iletişim fakültesi yöneticilerine bir kez daha teşekkür etti.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Fırat Sayıcı

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Cüneyt Karakuş: "Bu filmde ses rengi...

Fırat Sayıcı

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç değil ...

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç  değil ...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter