Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Işın kılıcı nasıl yaratıldı? Cevabı Canlandıranlar Festivalinde!

Işın kılıcı nasıl yaratıldı? Cevabı Canlandıranlar Festivalinde!
Türkiye’deki canlandırma film sektörünü geliştirmek için Berat İlk tarafından 2009 yılında başlatılan ve o zamandan bu yana pek çok genç sinemacıya destek olan Canlandıranlar Yetenek Kampı, yepyeni bir festivale hayat veriyor: Canlandıranlar Festivali.

 

Canlandıranlar Derneği tarafından, Puruli Kültür Sanat işbirliğiyle düzenlenecek Canlandıranlar Festivali, 24-28 Nisan 2013 tarihleri arasında İstanbul’da, 16-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında ise Ankara’da programını canlandırmaseverlerin beğenisine sunacak. Film gösterimleri, söyleşiler, sektör buluşmaları, canlandırma atölyeleri ve bir panelin gerçekleşeceği Festivalin renkli bir de konuğu var. 

 

Işın kılıcının yaratıcısı Festival’de

 

Her yıl canlandırma sinemasının bir ustasına odaklanarak bu sinemacıyı ağırlayacak Canlandıranlar Festivali’nin ilk konuğu, Star Wars serisindeki “ışın kılıcı”nın yaratıcısı, The Transformers: The Movie ve Empress Chung filmlerinin yönetmeni, The Simpsons Movie’nin yapımcısı Nelson Shin. Hafızalarımıza kazınmış pek çok çizgi film karakterine hayat veren Shin; Simpsons, Batman: The Animated Series, X-Men, Tazmania, Tiny Toons, Animaniacs, G.I. Joe gibi televizyon dizilerinin yapımcısı AKOM Stüdyosu’nun kurucusu ve CEO’su. Canlandıranlar Festivali’nin konuğu olarak 24-28 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da olacak canlandırma gurusu, bağımsız canlandırmacılar ve canlandırma stüdyolarıyla Reklamcılar Derneği’nde gerçekleşecek PRODAY’de bir araya gelecek. Shin, yerli stüdyolar ile tanıştıktan sonra onlarla kendi iş deneyimlerini paylaşacak. Nelson Shin’in konuşmasının ardından yerli katılımcılar ile “Yerli Animasyon Diziler Türk Dizilerinin Uluslararası Başarısını Yakalayabilir mi?” başlıklı bir panel düzenlenecek. 

 

80 kuşağı çocukları Festival’e!

 

Shin’in yönetmeni olduğu, The Transformers: More than Meets the Eye sloganı ile belleklerimizde yer eden The Transformers: The Movie ile yine Shin’in yönetmeni ve yapımcısı olduğu Empress Chung isimli bağımsız uzun metraj animasyon filmi ve Shin’in kariyerinin ilk yıllarında çizer olarak çalıştığı Pembe Panter Kısaları’ndan çok özel bir seçki Festival’de sinemaseverlerle buluşacak.  

 

Nelson Shin Festival için seçti

 

Animasyon gurusu Shin’in Festival için özel olarak derlediği iki seçki İstanbul ve Ankara’da izleyici karşısına çıkacak.  Elli iki ülkeden canlandırma sanatçılarının üye olduğu uluslararası canlandırma ağı ASIFA (Association Internationale du Film d’Animation) tarafından hazırlanan ASIFA’nın En İyileri içinden Shin’in en çok beğendiği on altı film ve Shin’in son iki yılda yapılmış Güney Kore canlandırmaları arasından seçtiği ASIFA Kore Seçkisi Festival’de izlenebilecek.

 

Programda başka neler var? 


Ulusal ve uluslararası festivallerde otuzdan fazla ödül toplayan Canlandıranlar Yetenek Kampı Filmleri, Türkiye’de canlandırma tarihine toplu bir bakış niteliği taşıyan Türkiye Canlandırma Tarihi’nden başlıkları altında pek çok canlandırma film de festival programında yer alıyor.

 

Festival mekanları 


Festival gösterimleri İstanbul’da İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde, Ankara’da ise Kore Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Reklamcılar Derneği Festival’in PRODAY etkinliğine ev sahipliği yapacak. 

PRODAY dışındaki tüm etkinlikler ve film gösterimleri ücretsiz olacak.

Program ve etkinlikler hakkında ayrıntılı bilgiye festivalin çok yakında açılacak web sitesinden ulaşabilir, Facebook ve Twitter hesaplarından duyuruları takip edebilirsiniz. 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter