Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

George Orwell'ın ölümsüz eseri '1984' yeniden çekiliyor

George Orwell'ın ölümsüz eseri '1984' yeniden çekiliyor
George Orwell'ın ölümsüz başyapıtı '1984' ikinci kez beyazperdeye geliyor...

 

Imagine Entertainment, George Orwell’in 1984 romanının filminin yeniden çevrimi için kolları sıvadı. Uzun süredir senarist arayışı içinde olan şirket, senarist Noah Oppenheim ile anlaştı. Filmin yapımcılığını Brian Grazer ile birlikte Julie ve Rick Yorn üstlenecek.

 

Empire dergisinin haberine göre, filmin yeni versiyonu ile ilgili bilgiler Barack Obama’nın 2008 yılındaki seçim kampanyasında kullanılan ve sonradan oldukça popülerleşip çok sayıda taklidi yapılan ‘Hope’ (Umut) afişinin tasarımcısı olan Shepard Fairey aracılığıyla elde edildi. Fairey’nin yapımla ilgisi ise belirsizliğini koruyor. Ancak iddialara göre, projeyi Imagine Entertainment’e getiren kişi Fairey.

 

Julie Yorn’un şirketi LBI Entertainment da uzuMichael Radford tarafından 1984 yılında beyazperdeye de aktarılan '1984' her şeyin tümüyle devletin denetiminde olduğu belleksiz ve muhalefetsiz bir toplum tehlikesine karşı uyarı niteliğinde bir başyapıttır. Dünyanın sürekli birbiriyle savaşan üç totaliter polis devletinin egemenliği altında olduğu düşsel bir gelecekte geçen roman, hem o dönemde hem de sonraki yıllarda çok sayıda okuru derinden etkiledi ve güncelliğini hiç yitirmedi.n süredir filmin haklarının peşindeydi ve bu haberler doğruysa iki şirket yapım için güçlerini birleştirmiş olacak.

 

Michael Radford tarafından 1984 yılında beyazperdeye de aktarılan '1984' her şeyin tümüyle devletin denetiminde olduğu belleksiz ve muhalefetsiz bir toplum tehlikesine karşı uyarı niteliğinde bir başyapıttır. Dünyanın sürekli birbiriyle savaşan üç totaliter polis devletinin egemenliği altında olduğu düşsel bir gelecekte geçen roman, hem o dönemde hem de sonraki yıllarda çok sayıda okuru derinden etkiledi ve güncelliğini hiç yitirmedi.

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

ELEŞTİRİLER

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Kısa Film ve Kapitalizm İlişkisi

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter