Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

"Altın Koza Film Festivali Gezici Sinema Tırı"nın Yolculuğu Devam Ediyor

"Altın Koza Film Festivali Gezici Sinema Tırı"nın Yolculuğu Devam Ediyor
Adana Büyükşehir Belediyesi ‘Altın Koza Film Festivali Gezici Sinema’nın Anadolu’daki Yolculuğu Devam Ediyor...

Adana Büyükşehir Belediyesi düzenlenen ve “Adana’dan Anadolu’ya Türk Sineması Yollarda” sloganıyla, 17 Temmuz’da Adana’dan yola çıkan Gezici Sinema’nın yolculuğu devam ediyor. Gittiği her noktada açıkhava sineması nostaljisini yaşatan etkinlikte ayrıca hacıvat-karagöz gösterileri ve konserlerle halka moral veriliyor.

 

Bugüne kadar Adana, Hatay, Mersin, Osmaniye, Afyonkarahisar, Bolu, Sakarya, Bilecik, Düzce, Karabük, Çankırı, Ankara, Çorum, Amasya, Tokat ve Yozgat gibi illerdeki 40 noktaya uğrayan ve büyük ilgi gören Gezici Sinema, 19. Altın Koza Film Festivali’nin ilk günü olan 17 Eylül’de Adana’ya dönerek son bulacak.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Altın Koza Film Festivali Gezici Sinema’nın Anadolu’daki yolculuğu sürüyor. “Adana’dan Anadolu’ya Türk Sineması Yollarda” sloganı ile yola çıkan ve amacı sinemanın büyüsünü tüm Anadolu’ya taşımak olan Gezici Sinema, bugüne kadar aralarında Adana, Hatay, Mersin, Osmaniye, Afyonkarahisar, Bolu, Sakarya, Bilecik, Düzce, Karabük, Çankırı, Ankara, Çorum, Amasya, Tokat ve Yozgat gibi illerin olduğu 40 noktada film gösterimleri gerçekleştirdi.

 

Bir sosyal sorumluluk projesi olarak ortaya çıkan ve gittiği her yerde büyük ilgi gören Gezici Sinema, durakladığı noktalarda yazlık sinema nostaljisi yaşatarak Türk Sineması’nın son dönemdeki eserlerini izleyicilerle buluşturuyor. 

 

Etkinliğin sona ereceği 17 Eylül tarihine kadar 38 ildeki 61 noktaya uğrayarak 14.500 km. yol katedecek olan gezici sinema kapsamında ayrıca, konserler, Hacivat - Karagöz gösterileri gerçekleştiriliyor, katılımcılara pamuk şekeri ve mısır dağıtılıyor. 

 

ALDIRMAZ, “ETKİNLİK, ANADOLU’YA KENTİMİZİN VE FESTİVALİMİZİN BİR ARMAĞANIDIR”...

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Adana bir sinema kenti. Altın Koza Film Festivali ise sinema kenti Adana’nın gözbebeği. Festivalimizi her yıl daha da geliştirdiğimiz, bugün tüm kamuoyu tarafından kabul edilen bir gerçek. Bu yıl, etkinliklerimize ‘Gezici Sinema’yı ekledik. Sinemamız tarafından son dönemde üretilen eserleri Anadolu halkı ile buluşturuyoruz. Bunu yaparken de, izleyicilere açıkhava sineması nostaljisi yaşatmaya çalışıyor, diğer yan etkinliklerimizle de halkımıza moral vermeyi amaçlıyoruz. Etkinlik, Anadolu’ya kentimizin ve festivalimizin bir armağanıdır’ dedi.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

HABERLER

43. İstanbul Film Festivali 17-28 Nisan’...

43. İstanbul Film Festivali  17-28 Nisan’...

Yakup Tekintangaç'ın Yeni Kısa Filmi &quo...

Yakup Tekintangaç'ın Yeni Kısa Filmi &quo...

Melisa Uzunarslan'ın "Geçmiyor Günle...

Melisa Uzunarslan'ın "Geçmiyor Günle...

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter