Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

“12 Punto 2024” Başvuruları Başladı!

“12 Punto 2024” Başvuruları Başladı!

TRT tarafından düzenlenecek olan "12 Punto 2024" etkinliğine başvurular başladı. Türkiye'nin en büyük senaryo geliştirme ve ortak yapım platformu olan bu etkinlik, sinemaseverler tarafından merakla bekleniyor. Başvurular 12 Şubat tarihine kadar www.trt12punto.com adresi üzerinden yapılabilecek.

 

Türkiye'de sinema sektörüne yönelik gerçekleştirilen ilk ve tek proje olan "12 Punto 2024" için başvurular açıldı. TRT'nin düzenleyeceği 6. etkinlik, Türk ve dünya sinemasının önde gelen isimlerini bir araya getirecek. Uzun metrajlı film projeleri, Türk bir yapımcının düşük paya sahip olduğu uluslararası uzun metrajlı projeler ve kısa film projeleri "12 Punto 2024"e başvurabilecek. Başvurular, uzun ve kısa metrajlı projeler için 12 Şubat Pazartesi gecesi saat 23.59'a kadar devam edecek ve sadece www.trt12punto.com adresindeki başvuru formu aracılığıyla yapılacak.

 

Uzun metraj projeleri, Türk sinemasının usta yönetmen, yapımcı ve senaristlerinden oluşan ön jüri tarafından değerlendirilecek. 12 finalist proje, 16 Nisan'da açıklanacak. Uluslararası jüri ise bu projeler arasından "TRT Ortak Yapım Ödülü," "TRT Ön Alım Ödülü" ve "TRT Proje Geliştirme Ödülü" için 3'er projeyi seçecek. Ödül kazanan projeler, 14 Temmuz'da gerçekleşecek olan "12 Punto 2024 Kapanış ve Ödül Töreni"nde açıklanacak.

 

Kısa metrajlı projeler arasından seçilecek 6 projeye ise "TRT Kısa Film Yapım Ödülü" verilecek, kazanan projeler 16 Nisan'da açıklanacak. Ödül kazanan projelerin sahipleri, 7-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek "12 Punto 2024" haftasında, usta senaristlerin yöneteceği senaryo geliştirme atölyelerine katılarak projelerini geliştirecekler.

 

Ayrıca, Türk yapımcıların düşük payla ortak olduğu uluslararası projeler 12 Şubat 2024 tarihine kadar başvurabilecek. "TRT Uluslararası Ortak Yapım Ödülü" için başvurular, projenin Türk ortak yapımcısı tarafından yapılacak. Ödüller, 14 Temmuz'daki "12 Punto 2024 Kapanış ve Ödül Töreni"nde sahiplerini bulacak.

 

Geçen yıl toplamda 417 uzun ve kısa metrajlı proje başvurusu yapıldı. 12 Punto 2024'ün uluslararası jürisi, her yıl dünya sinemasının etkili isimlerinden oluşuyor. Başvuran projeler, bağımsız ve profesyonel sinemacılardan oluşan ön jüri tarafından değerlendirilecek ve finale kalan 12 proje, dünya çapında tanınmış senaryo ve pazarlama danışmanlarıyla buluşacak. Uzun metrajlı proje başvurularının yapım şirketleri tarafından, kısa metrajlı proje başvurularının ise bireysel olarak gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Etiketler: 12 punto, TRT 2, TRT

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter