Popüler Sinema

Paylaş
Röportajlar

Lands of Cinema olarak amacımız yolunu arayan herkese yol göstermeye yardımcı olmaktır!

Lands of Cinema olarak amacımız yolunu arayan herkese yol göstermeye yardımcı olmaktır!
Yazar: Fırat Sayıcı

Öncelikle biraz kendinden bahseder misin?

 

Merhabalar! Ben Esra Güzel. 26 yaşındayım. Tarih bölümünden mezun oldum. Sinemaya olan ilgim beni 2018’de Sinema Adası’nı kurmaya teşvik etti. 

 

Sinema Adası'nı kurarken ne hayal ediyordunuz? Hedeflerinize ulaştınız mı?

 

Biz genç kadın sinemacılar olarak Sinema Adası’nı 3 yıl önce kurduk ve 3 yıldır da sinema alanındaki üretim sürecini öğrenmek isteyenleri, alanında uzman isimlerle buluşturarak Sinema Atölyeleri yapmaktayız. Sinema Adası’nı, Sinema’ya dair her türlü etkinliğin olduğu bir Ada olarak hayal ettik. 3 yıldır sinema’ya dair her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Sinema Atölyeleri, Kısa Film Etkinlikleri, Workshoplar, Kısa Filmlere Yapımcılık, Kısa Film Dağıtım ve Festival Takibi yapıyoruz. Başka projelerimiz de ilerleyen dönemlerde hayata geçirmeyi umut ediyoruz. Yaptığımız her işe beklediğimiz, bazen de beklemediğimiz kadar çok ilgi gördük. Sinema Adası’na gösterilen ilgiden çok memnunuz umarım büyüyerek devam eder. Hedeflerimize her gün bir adım da ulaşıyoruz. Bizden sonra da umarım Sinema Adası var olmaya devam eder. 

 

Kısa filme ilgi her geçen gün daha da çok artıyor. Bunu neye bağlarsın?

 

Evet, kısa filme olan ilgi her geçen gün artıyor. Eskiden sinema-tv öğrencilerinin bitirme projelerinden ibaretti kısa filmler. Gittikçe güçlenen bir sektör haline geldi. Bu muhteşem bir şey. Kısa film yönetmenleri, yapımcıları aramıza katılmaya başladılar. Teknolojinin gelişmesi, teknik ekipmanların giderek küçülmesi de kısa film çekmeyi kolaylaştıran şeyler. Artık hepimizin elinde akıllı telefonlar var.  Ortada iyi bir hikaye varsa bir telefon kamerası ile de yönetmenler kısa filmlerini çekebiliyorlar. Ulusal ve uluslararası film festivallerinde de kısa film yarışmaları da çok önemli hale geldi.  Türkiye’de birçok kısa film fonu ve kısa film festivalleri kuruldu. Kısa Film sektörünün artık profesyonel bir sektör olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

 

Lands of Cinema gibi bir oluşumu kurma fikri nasıl oluştu?

 

Diğer soruda da aslında kısmen cevabını verdim.  Kısa Film sektörü artık profesyonel bir sektör haline geldi.  Bir kısa film yönetmeni ve yapımcısı olarak, bir kısa filme bütçe yaparken birçok kalem ortaya çıkıyor. Bir kısa filmi bazen on bin lira bazen elli bin lira harcadığımız oluyor. Böyle profesyonelce ince ince işlenen bir sektörün festival dağıtım ve festival takibi alanında bir şirketin olmamasının büyük bir  eksiklik olduğunu fark ettik. Ayrıca Sinema Adası sosyal medya hesaplarından veya mail yolu aracılığıyla da birçok soru- yardım- destek mesajları alıyoruz.  Bir kısa film çektim ama şimdi ne yapmam gerekiyor? Hangi festivale göndereceğim? Festivalleri nerden takip etmem gerekiyor? gibi bir çok mesaj alıyoruz. Kısa film yönetmeni arkadaşlarımızla da birçok defa bu konu hakkında sohbet ettik. Böylece bir ulusal-uluslararası festival takibi ve dağıtımı yapan bir şirket kurmaya karar verdik.. Var olan bir ihtiyaca cevap vermek için Lands of Cinema olarak artık buradayız. 

 

 

Lands of Cinema'dan ve amacından bahseder misin?

 

Lands Of Cinema; Filmlerin Festival Takibi ve Kısa Filmlerin Dağıtımını üstelenen bir şirkettir. Sinema Adası’nın yan koludur diyebiliriz. Burada dağıtım konusuna dikkat çekmek istiyorum. Dağıtım alanımız sadece kısa metrajlı filmlere özeldir. Uzun metrajlı filmlerin dağıtımını üstlenmemekteyiz. 

 

Lands of Cinema’yı iki farklı alana ayırdık. Bu iki farklı alanı hemen detaylandırmak isterim:

 

Festival Takip Paketi: 

Yapımı tamamlanmış; Kısa Metrajlı Filmlerin, Belgesel Filmlerin ve İlk Uzun Metraj Filmlerin Ulusal ve Uluslararası Festivallerde Festival Başvuru Süreçlerinin Yönetilmesi

 

Kısa Film Dağıtım Paketi: 

Son 5 yıl içinde yapımı tamamlanmış, 1 dakika ile 30 dakika arasında olan Kısa Metrajlı Filmlerin Ulusal ve Uluslararası Kanallar ile Platformlara Satışının Gerçekleştirilmesi

 

Lands of Cinema olarak amacımız yolunu arayan herkese yol göstermeye yardımcı olmaktır.

 

Son olarak eklemek istediklerin?

 

Popüler Sinema’ya bize böyle güzel sorular hazırladığı için çok teşekkür ederiz. Lands of Cinema olarak bize sosyal medya hesaplarımızdan ve mail adresimizden kolayca ulaşabilirsiniz. Her daim yanımızda olan sinema sektöründen arkadaşlarımız olmasa biz de yeni oluşumlar kurmaya cesaret edemezdik. Onlara da teşekkür etmek isteriz. 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter