Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Victor Spinetti hayatını kaybetti

Victor Spinetti hayatını kaybetti
Paul McCartney tarafından ‘bulutları gökyüzünden silen adam’ olarak nitelendirilen aktör Victor Spinetti, hayatını kaybetti.

 

Daha çok Beatles filmlerindeki (A Hard Day’s Night, Help!, Magical Mystery Tour) rolleriyle hatırlanan aktör Victor Spinetti, pankreas kanseri ile verdiği yaşam mücadelesini kaybederek 82 yaşında hayatını kaybetti.

 

Paul McCartney tarafından ‘bulutları gökyüzünden silen adam’ olarak nitelendirilen Spinetti, 2 Eylül 1929’da Güney Galler’de dünyaya geldi.

 

Royal Welsh College of Music and Drama’da öğrenimini tamamlayan aktör, garsonluk, fabrika işçiliği gibi çeşitli işlerde çalıştıktan sonra aktörlük kariyerine başladı. Zeffirelli’nin The Taming of the Shrew, The Return of the Pink Panther, The Krays ve Under Milk Wood’un da aralarında bulunduğu 30’dan fazla filmde rol aldı.

 

Galler doğumlu aktör, West End ve Broadway’de de bir çok oyuna imza attı. 1968 yılında John Lennon’ın yazdığı ‘In His Own Write’ isimli kitabı tiyatroya uyarlamış ve National Theatre’da sergilenen oyunun yönetmenliğini de yapmıştı.

 

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter