Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

TRT'den büyük saygısızlık

TRT'den büyük saygısızlık
TRT 1’de Ramazan Bayramı'nın ikinci günü yayınlanan, yönetmenliğini Ezel Akay’ın üstlendiği "Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü" filminin bir sahnesinin sansürlendiği ortaya çıktı.

TRT 1'de 20 Ağustos gecesi yayınlanan "Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü" adlı filmde, Güven Kıraç tarafından canlandırılan Kadı Pervane ile Muhittin Korkmaz tarafından canlandırılan Eredna karakterleri arasında geçen diyalog "makaslandı".

 

“O İŞİ ULEMAYA BIRAKTIM…”

 

Başrollerinde Güven Kıraç'ın yanı sıra, Şebnem Dönmez, Haluk Bilginer ve Beyaz’ın oynadığı, yayınlandığı dönemde halkın büyük beğenisini kazanan filmin orijinalinde Kadı Pervane rolündeki Güven Kıraç, Muhittin Korkmaz Eredna'ya "Müslüman olmuşsun?" sorusunu yöneltince "Elhamdülilil" cevabını alıyor. Kadı Pervane ise "Elhamdülillah" diyerek Eredna'yı düzelttikten sonra "Alevi mi Sünni mi?" sorusunu yöneltiyor. Eredna ise "O işi ulemaya bıraktım, karar bekliyorum" cevabını veriyor. TRT, yönetmene gerekçe bildirmeden filmden Kadı Pervane karakterinin "Alevi mi Sünni mi?" sorusunu ve Eredna karakterinin "O işi ulemaya bıraktım, karar bekliyorum" şeklindeki cevabını makasladı.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter