Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Terörizme kısa filmle hayır!

Terörizme kısa filmle hayır!
Son zamanlarda Türkiye ve dünya çapında artan terör olaylarına naif bir eleştiri getiren “Bataclan” adlı kısa film gösterildiği yerli ve yabancı festivallerde ilgi görmeye devam ediyor.

Bataclan katliamından yola çıkılarak teröre ve şiddete dikkat çeken Güneş Güneş’in son kısa filmi  “Bataclan” Fransa, Belçika, Almanya ve Türkiye’de toplam 2 aylık bir süreçte tamamlandı. Sevdiği kadını Bataclan katliamında kaybeden bir gencin gözünden Avrupa ve Türkiye’de yaşanan terör olaylarının irdelendiği yapımın konusu ise şöyle… Bek, kendi dünyasında gezmeyi seven, hırsları olmayan yalnız bir adamdır. Fransa gezisi esnasında Paris’te ''Abella'' isminde Fransız bir şarkıcıyla tanışır. Kısa bir gün geçirirler. Gecesinde konsere giden Abella, ''Bataclan'' konser salonunda bir grup terorist tarafından katledilir. Abella'nın ölümünden sonra Bek'in tek gezme amacı terör saldırılarında ölenlerin hikayesidir.

 

Yönetmen Görüşü;

“Dünyada giderek artan terör olayları beni bu filmle birkaç cümle kurmaya itmişti. Rahatsızlığımı dile getirmekti amacım. Sebepsiz, masum insanların ölmesinden rahatsız oluyordum. Ve ölen masum insanların geride bıraktığı yaşarken ölen insanlardan da… İdeolojik temellere dayalı hiç bir görüş herhangi masum bir insanın nefes alma hakkını elinden alamazdı, almamalıydı... Türkiye ve Avrupa’da terror olayları yaşanırken ırkçılığın nasıl hızla tırmandığını da gördüm, toplumsal önyargılarımızı da… Bataclan ismi Fransa’daki konser salonunun ismi olsa da; filmde aslında ''yarasa topluluğu'' olarak da kullanmaya çalıştım. Yarasa topluluğu anlamına gelmekte olan Bat Clan’i kötü terör topluluğunla bağdaştırdık.” 

 

Güneş Güneş kimdir?

Güneş Güneş 1984 Sofya-Bulgaristan doğumlu.2003 yılında İzmir Işılay Saygın Anadolu Güzel Sanatlar lisesinin resim bölümünden mezun oldu.2007 yılında İzmir D.E.Ü GSF resim bölümünde öğrenimini tamamladı. SOFYA GSF de sinema-tv alanında yüksek lisans yaptı. 2006 yılında okul eğitimi sürecinde sinema sektörüne adım attı. Çeşitli projelerde yönetmen yardımcılığı yaptı. Halen sektörde yardımcı yönetmen olarak çalışmalarına devam etmekte… 

'' Çocuk Oyunu  '' Kısa Film 2006

'' Kavut '' Kısa Film   2009

'' Bataclan '' Kısa Film    2016

bataclan 9
bataclan 18
afis1
gunes gunes

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter