Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Solomun'un Yeni Klibine Fatih Akın İmzası!

:: Videolar Solomun'un Yeni Klibine Fatih Akın İmzası!

Elektronik müziğin usta ismi Solomun, Alman indie-rock grubu Isolation Berlin’le ortak çalışmaları olan yeni single’ı “Kreatur der Nacht”ı NINL etiketiyle yayınladı.

 

80’li yıllar boyunca Avrupa’da etkili olan Cold Wave ve Post-Punk türlerinin tınısını yakalayan “Kreatur der Nacht”, metalik bir bas dizilimi ve Isolation Berlin’in agresif vokalini bir araya getiriyor. 

 

Solomun yeni parçasını şu sözlerle açıklıyor: “Bir 80’ler çocuğu olarak uzun zamandır o dönemin Punk ve New Wave akımını hissettirecek, özel duygulara sahip bir parça yapmak istiyordum. Isolation Berlin’le birlikte yaptığımız çalışmalar sonrasında ortaya “Kreatur der Nacht” gibi bir parça çıktığı için çok mutluyum.”

 

Parçaya eşlik eden video klip ise Altın Küre ve Cannes ödüllü ünlü yönetmen Fatih Akın’ın imzasını taşıyor. Klipte, başrol olarak göreceğimiz Mercedes Müller, boş sokaklarda umarsızca dolaşırken karşımıza çıkacak. Bu arayışta bir sığınak mı yoksa geçmiş günlerden kalma, çoktan unutulmuş bir melodi mi bulacak?

 

Video’nun yönetmenliğini yapan Fatih Akın, parçayı ve klibi şu sözlerle anlatıyor: “Mladen ve ben aynı zamanlarda aynı mahallede büyüdük. O zamanlardan hatırlayabildiğim tek şey çete dünyası olsa da o dünya bana inanılmaz derecede yaratıcı bir ortam sundu. Yıllar önce sahip olduğumuz ortak hayallerimizi bu video ile ifade ettik. Mladen’in müziklerinde çağdaş tınıyı ve 80’lerin New Wave akımını harmanlaması beni de şekillendirdi. Görsel ve anlatım olarak bu olağanüstü parçaya katkıda bulunmak benim için büyük bir armağan. Bu videonun yönetmenliğini yapmamı sağlayarak, bana kendimi kişisel olarak ifade etme şansı veren kişi Solomun’dur.” 

 

“Kreatur der Nacht”, sanatçının geçtiğimiz aylarda yayınladığı single’ı Home’la birlikte Mayıs 2021’de çıkması beklenen albümünde yer alacak.


https://www.youtube.com/watch?v=Zn28G5-6Jow

Etiketler: fatih akın, solomun

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Emre Ahmet Seçmen: “Bu belgesel için 53 r...

Fırat Sayıcı

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Salvatore Schirmo: "İtalyan sineması...

Fırat Sayıcı

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter