Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Neyzen Tevfik "Intermezzo"yla hayat buluyor!

Neyzen Tevfik "Intermezzo"yla hayat buluyor!
Intermezzo, 1930’lar İstanbul’unu, yeraltı dilini ve üslubunu o yıllarla özdeşleşen isimlerini günümüze taşıyor.

Kadrosunda, Neyzen Tevfik Kolaylı’ yı canlandıran Bülent Emin Yarar’ın yanı sıra Alper Saldıran, Barış Aytaç, Mert Asker, Berk Sezenler, Barış Gönenen, Meltem Yılmazkaya gibi usta oyuncuların yer aldığı filmin yapımcılığını 34Solo ve Sugar Rush Films, yönetmenliğini ise Aylin Ünsal Yılmaz üstlendi.

 

Senaryosu Nurten Meriçer’e ait olan filmin hikayesinde İstanbul’ un düşünce, kültür ve sanat temellerinin atıldığı 1930’ların yeraltı gerçekliği anlatılıyor. Dönemin önemli gazeteci ve sanat yazarlarından olan Fikret Adil’in eserlerinde yer alan olay ve kişilerden esinlenerek yazılan hikayede Asmalımescit’i mesken edinen entelektüellerinin dışarıya yansımayan dünyasına ışık tutuyor.

 

Bu dünyaya girerken Neyzen Tevfik’in etrafında gelişen olaylar ve diyaloglar filmin karakterlerine olduğu gibi izleyiciye de, Neyzen Tevfik’in ‘Seyyar Kalenderlik Mektebi’ öğretilerinin kapısını aralıyor.

 

5 aylık bir hazırlık aşaması sonunda 2 günde çekilen Intermezzo, Uluslararası Film Festivallerinde gösterilmek üzere festival yolculuğuna başladı.

intermezzo_poster_TR

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter