Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

Netflix "Minnoşlar" İçin Özür Diledi!

Netflix "Minnoşlar" İçin Özür Diledi!

Netflix'te yayınlanacak olan "Minnoşlar" filmi geçtiğimiz akşam sosyal medyanın gündemine oturdu. Netflix, filmden bir poster paylaştı ve posterde küçük kızların cinsel obje olarak gösterildiği fark edildi. Bunun üzerine çıkan tartışmanın sonucunda Netflix geri adım atarak özür diledi.

 

Fransız yapımı komedi dram filmi Mignonnes, Sundance Film Festivali'nde ödül sahibi olmuş ve Berlin adaylığı almıştı. Şimdi ise Netflix'te gösterimi yapmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Online streaming platformu Netflix, Mignonnes'dan bir poster paylaştı ve poster ortalığı karıştırdı. 11 yaşlarındaki dansçı kızları konu edinen filmin posterinde, küçük kızların cinsel objeleştirildiği görüldü. Twitter kullanıcıları bunun iğrenç olduğu, Netflix'in bu kez işi mahvettiği gibi gibi yorumlar yapmaya başladılar. Çıkan tüm tartışmalar sonucu Netflix bir özür metni yayınladı: "Cuties için kullandığımız uygunsuz sanat çalışması için derinden üzüntü duyuyoruz. Kabul edilebilir bir şey değildi, Sundance'te galası yapılan filmi temsil de etmiyordu. Şimdi görselleri ve açıklamayı güncelledik."

 

Mignonnes'un konusu ise şöyle: 11 yaşındaki Amy, Senegal kökenli ailesi ile birlikte Paris’te yaşayan bir kızdır. Okulda “Cuties” adındaki bir dans grubuna girmesi Amy’nin hayatının bambaşka bir hal almasına neden olur. Dans grubu sayesinde dünyadaki yerini anlamaya, hızla gelişen kadınsılığını fark etmeye başlayan Amy, bu süreçte ailesinin geleneksel değerleriyle çatışma yaşar. Türkçe adıyla Minnoşlar, ülkemizdeki izleyicileriyle 9 Eylül'de Netflix'te buluşacak. Filmin yönetmen koltuğunda Maimouna Doucouré bulunuyor. Oyuncuları arasında ise Fathia Youssouf, Medina El Aidi, Esther Gohourou gibi isimler yer alıyor.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

RÖPORTAJLAR

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç değil ...

Filiz Kuka: “Filmde ölüm bir amaç  değil ...

Fırat Sayıcı

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Aziz Alaca: “Kısacıların birçok uzuncudan...

Fırat Sayıcı

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Seda Aktaş: “Kitlesel fonlama, film üreti...

Fırat Sayıcı

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter