Popüler Sinema

Paylaş
Haberler

"Hobbit: Beklenmedik Yolculuk" setinde 27 hayvan telef oldu

"Hobbit: Beklenmedik Yolculuk" setinde 27 hayvan telef oldu
'Hobbit: Beklenmedik Yolculuk' filminin film setinde hayvanların ihmal sonucu öldüğü haberleri dünya basınında büyük yankı uyandırdı.

Tüm dünyada büyük beğeniyle izlenen Yüzüklerin Efendisi serisinin devamı niteliğindeki son filmi 'The Hobbit: An Unexpected Journey / Hobbit: Beklenmedik Yolculuk'un vizyona girmesine az bir zaman kala, film setinde kullanılan hayvanların ihmal sonucu öldüğü haberleri dünya basınında büyük yankı uyandırdı.

 

Hobbit'in ilk filmi merakla beklenirken film setinde kullanılan 27 hayvanın telef olması büyük tepkiye neden oldu. İngiliz basınından The Daily Mail sitesinde yer alan habere göre; Oscarlı yönetmen Peter Jackson ve ekibinin yaptığı açıklamada, hiçbir hayvanın zarar görmediği bilgisayar efektleri ile çekimlerin gerçekleştiğini söyledi.

 

Yapılan bu açıklama üzerine hayvan hakları koruma örgütü PETA gurubunun üyeleri hayvanların çekimler sırasında değil, barındıkları ahır ve çiftliklerde öldüğünü ileri sürdü. Hayvan bakıcılarından Chris Langridge, çiftlikte bulunan çukurlara düşen atların yaralanarak öldüğünü, bakım için filmin yapım müdürü Brigitte Yorke'a bir mail yazarak sorunu anlattığını ancak bir cevap almadığını belirtti. PETA örgütünün sözcüsü Claire Fryer ise istenildiği gibi davranmayan bir atın, sette 3 saat boyunca ayakları bağlanarak bekletildiğini, ayaklarını yaralayan ip izlerinin daha sonra makyajla kapatıldığını iddia etti.

 

500 milyon dolarlık bütçesiyle merakla beklenen Hobbit üçlemesinin ilk filmi 'Hobbit: Beklenmedik Yolculuk' tüm dünyayla beraber Türkiye'de de 14 Aralık'ta vizyona girecek.

 

Filmin prömiyerlerinde PETA üyelerinin protesto yapması bekleniyor.

YORUMLAR

Ziyaretçi Gönder

Gezinti

İletişim
Bize Yazın:


Gönder Max. 1000 karakter
Populer Sinema: #txt
Mesaj Gönder:
Gönder Max. 1000 karakter